مسائل زنان مجرد در رفتن به هتل و مراکز اقامتی

به گزارش تاورنا، سال ها پیش، ممنوعیت اقامت زنان تنها و مجرد در هتل ها برداشته شده است اما با این وجود هنوز بعضی مراکز اقامتی به ویژه مهمانسراها و مهمانپذیرها در اقدامی عجیب از اجاره دادن اتاق به بانوان خودداری می نمایند.

مسائل زنان مجرد در رفتن به هتل و مراکز اقامتی

شیوه نامه اجرایی ذخیره و ابطال اتاق در واحدهای اقامتی ایران در حالی چند روز پیش منتشر شد که نپرداختن به چگونگی پذیرش زنان تنها و یا مجرد در مراکز اقامتی در این شیوه نامه محل پرسش بود، اما مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری پرداختن به این موضوع را با وجود ابطال بخشنامه اداره اماکن از حدود 17 سال پیش بی مورد دانست و گفت :

تا به امروز چندین بار در این باره با اداره اماکن نیروی انتظامی صحبت شده است . سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اماکن نیروی انتظامی بلامانع بودن اقامت زنان مجرد و یا تنها در مراکز اقامتی را حتی بخشنامه هم نموده اند و اکنون هیچ محدودیتی برای اقامت خانم های تنها در هتل ها و سایر اقامتگاه ها وجود ندارد و لازم نیست آن ها پیش از اقامت به اداره اماکن مراجعه نمایند .

ممنوعیت و یا محدودیت پذیرش زنان تنها و یا مجرد در مراکز اقامتی سال هاست به قانونی نانوشته و بدون بخشنامه، اما لازم الاجرا بدل شده؛ به طوری که با وجود تاکید و اصرار مقامات، همچنان بعضی مراکز اقامتی به بهانه ترس از برخورد اداره اماکن، خود را مقید به اجرای آن می دانند و حتی در قوانین رزرو اقامتگاه خود، این موضوع را شفاف ذکر نموده اند که اقامت زنان تنها و مجرد فقط با داشتن نامه از اداره اماکن امکان پذیر است .

این در حالی است که سال 87 جعفر عطار ـ رئیس وقت هیات مدیر جامعه هتل داران ایران - گفته بود :

طبق نامه ای که از سوی اداره امکان نیروی انتظامی به تمام هتل ها ابلاغ شده، اگر خانمی مدارک شناسایی با خود داشته باشد، هیچ مانعی برای اقامت او در هتل وجود ندارد و به اداره اماکن نیز اطلاع داده نمی گردد، اما اگر خانمی بدون داشتن مدارک شناسایی به هتل مراجعه کرد، هتل دار باید پس از پذیرش او، این موضوع را به اداره اماکن اطلاع دهد .

آن موقع هم او به برخوردهای سلیقه ای اداره اماکن در بعضی شهرها با این موضوع اشاره نموده و گفته بود :

دستورالعملی از سوی اداره اماکن نیروی انتظامی مبنی بر احتیاج نداشتن به مجوز این اداره برای اقامت خانم ها در هتل صادر شده است، اما ظاهرا نیروی انتظامی هر شهرستان باید دستورالعملی جداگانه ای صادر کند .

با وجود چنین اظهاراتی اما همچنان بعضی مراکز اقامتی بدون توجه به ابطال بخشنامه اداره اماکن، خود را از پذیرش بانوان مجرد و تنها معاف نموده و یا اقامت دادن آن ها را به دریافت نامه از اماکن منوط نموده بودند .

همان روزها، اسماعیل احمدی مقدم - فرمانده نیروی انتظامی - نیز اظهار کرد که تا جایی که من در جریان هستم، هیچ گونه ممنوعیتی برای پذیرش زنان در هتل ها وجود ندارد، اما اگر چنین چیزی وجود داشته باشد، پیگیری نموده و با این موضوع برخورد خواهم کرد .

او حتی تاکید نموده بود که هیچ لزومی ندارد زنان برای پذیرش شدن به اداره اماکن مراجعه نمایند و قوانین پذیرش زنان و مردان در هتل ها باید یکسان باشد .

با این حال در سال 93 وقتی یک دختر دانشجو به خاطر بازماندن از ساعت مراجعه به خوابگاه، به تعدادی از مراکز اقامتی تهران سر زد، بار دیگر با این حکم باطل شده روبرو شد و خاتمه مانده از همه جا مجبور شد شب را بدون سرپناه در پایانه اتوبوس رانی بگذراند، بار دیگر این پرسش مطرح شد چرا با وجود گذشت نزدیک به دو دهه، هنوز بعضی خود را مقید به رعایت بخشنامه ای باطل شده می دانند؟

چه عاملی باعث شده که با وجود سیستم های ثبت مسافر که اطلاعات آن به اماکن متصل است، باز هم بعضی از مراکز اقامتی برای اجرای دستور اصلی تردید داشته باشند؟

پس از داستان تکان دهنده آن دختر دانشجو، جمشید حمزه زاده - رییس جامعه هتلداران ایران - گفت :

تا آنجا که من اطلاع دارم، بخشنامه قبلی اداره اماکن، سال هاست باطل شده و بخشنامه نو هم سال هاست ابلاغ شده و حتما بدست تمام مراکز اقامتی رسیده است و آن ممنوعیت قبلی برای پذیرش زنان در این مراکز باید برداشته شده باشد .

مراکز اقامتی طبق آخرین بخشنامه اداره اماکن، باید مسافر را حتی اگر مدارک شناسایی نداشته باشد، پذیرش نمایند .

اما واقعیت خلاف تمام این اظهارات است، هرچند در بعضی هتل های شهرهای مسافر پذیر مثل تهران، اصفهان و یا شیراز کمتر شاهد این برخورد سلیقه ای هستیم، اما هنوز هم هستند مراکز اقامتی که خیلی راحت از پذیرش مسافران زن به بهانه تنها بودن و نداشتن نامه مکتوب اداره اماکن خودداری می نمایند .

این داستان در مهمان پذیرها و مسافرخانه های شهرهای دور افتاده شرایط بغرنج تری دارد، چرا که حتی به گوش شان نرسیده 17 سال از ابطال بخشنامه اماکن می گذرد و همچنان نگران برخورد ماموران اماکن به خاطر پذیرش زنان مجرد و تنها هستند .

اما ولی تیموری که تاکید دارد سال هاست این بخشنامه باطل شده و لزومی ندارد به آن در دستورالعمل ها و شیوه نامه های نو پرداخته گردد، معتقد است؛ این برخوردهای سلیقه ای در بعضی اماکن اقامتی از عدم آگاهی ناشی می گردد .

مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری تاکید نمود: هم اداره اماکن و هم سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دراین باره هیچ محدودیتی ندارند و زنان تنها و مجرد مانند تمام شهروندان می توانند از حقوق کامل خود برای اقامت بهره مند شوند .

تیموری این نکته را یادآور شد که مراکز اقامتی فقط باید مدارک هویتی این مراجعه نمایندگان را ملاحظه نمایند و طبق شیوه نامه اخیر حتی لازم نیست این مدارک هویتی را نزد خود محفوظ نگه دارند .

منبع: کجارو / خبرگزاری ایسنا
انتشار: 15 آبان 1403 بروزرسانی: 15 آبان 1403 گردآورنده: taverna.ir شناسه مطلب: 2348

به "مسائل زنان مجرد در رفتن به هتل و مراکز اقامتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مسائل زنان مجرد در رفتن به هتل و مراکز اقامتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید