طرز تهیه پیروگی یا دلمه لهستانی با فیلینگ سیب زمینی پنیری
به گزارش تاورنا، پیروگی یک دلمه یا پیراشکی لذیذ است که به کشور لهستان در اروپای شرقی تعلق دارد. این غذای لهستانی یک دلمه خمیری مانند دامپلینگ است که داخل آن با موادی همچون سیب زمینی، گوشت چرخ نموده، پنیر خامه ای، پنیر موزارلا و کره آب شده پر می گردد. البته پیروگی را با هر موادی که دوست دارید می توانید پر کنید.
شما می توانید پیروگی را می توانید در آب بجوشانید یا در روغن یا کره سرخ کنید. ما در این مطلب طرز تهیه پیروگی را به روش اول (در آب جوش) برایتان قرار داده ایم. این غذای متفاوت را می توانید به عنوان پیش غذا، غذای اصلی و حتی دسر سرو کنید. یک بار که این غذا را درست کنید، هوادار پر و پا قرص آن خواهید شد. تهیه این غذا وقت چندان زیادی از شما نمی گیرد. پس هر چه زودتر دست به کار شوید و پیروگی لذیذ را برای خانوادتان درست کنید و آن ها را با طعم و مزه شگفت انگیز آن هیجان زده کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه پیروگی این غذای خوشمزه لهستانی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه پیروگی لهستانی با فیلینگ سیب زمینی پنیری
سیب زمینی پنج عدد
کره پاستوریزه 50 گرم
پنیر خامه ای 60 گرم
پنیر موزارلا توپی سه چهارم فنجان
نمک به مقدار لازم
بیکن(خردشده) خرید آنلاین 120 گرم
مواد لازم برای تهیه خمیر پیروگی لهستانی
آب گرم یک فنجان
شیر کم چرب یک سوم فنجان
خامه ترش دو قاشق غذاخوری
تخم مرغ یک عدد
آرد گندم (الک شده) چهار فنجان
نمک یک قاشق چای خوری
طرز تهیه
برای تهیه این غذای خوشمزه به روش لهستانی ابتدا باید سیب زمینی ها را در قابلمه گذاشته و به اندازه ای که سیب زمینی ها با آب پوشانده شوند، قابلمه را از آب پر کنید. قابلمه را به مدت 25 دقیقه روی حرارت متوسط گذاشته و اجازه دهید آب داخل آن به جوش آید. برای اطمینان از پخته شدن سیب زمینی ها داخل آن ها چنگال فرو کنید. اگر چنگال به راحتی داخل آن ها فرو رفت، یعنی سیب زمینی ها پخته است. سپس زیر حرارت را خاموش و آب قابلمه را خالی کنید. اجازه دهید سیب زمینی ها به مدت پنج دقیقه خنک شوند. سپس پوست آن ها را بگیرید و با گوشت کوب له کنید.
کره را در دمای محیط بگذارید تا آب گردد. سیب زمینی های له شده را داخل یک کاسه عظیم بریزید و به آن نمک، کره آب شده و پنیر خامه ای ویلی اضافه کنید. پنیر موزارلا توپی را خرد نموده و به آن اضافه کنید. حالا ترکیب به دست آمده را کنار بگذارید.
حالا نوبت تهیه بیکن کره ای برای روی پیروگی شما است. پس بیکن ها را خرد کنید. یک ماهیتابه متوسط را روی حرارت بگذارید و بیکن ها را در مقداری روغن سرخ کنید. زمانی که بیکن ها ترد شدند، دو قاشق غذاخوری کره به آن اضافه کنید. پس از چند دقیقه، زیر حرارت را خاموش کنید. بیکن ها هنگام سرو باید داغ باشند؛ بنابراین قبل از گذاشتن بیکن ها روی پیروگی، باید آن ها را در مایکروویو یا روی حرارت گاز داغ کنید.
نوبتی هم که باشد نوبت خمیر پیروگی های شما است. برای تهیه خمیر این پیراشکی های لهستانی ابتدا در یک کاسه عظیم آب گرم، شیر کم چرب، خامه ترش، تخم مرغ و نمک را اضافه نموده و با همزن برقی خوب بزنید تا مخلوط شوند. دو فنجان از آرد گندم را اضافه نموده و آن را با سرعت متوسط بزنید تا با سایر مواد خوب ترکیب گردد. همزمان باقی مانده آرد را هم اضافه کنید و خوب بزنید. آرد را آنقدر بزنید که دیگر به اطراف کاسه نچسبد. سپس روی یک سطح صاف (مانند سینی) کمی آرد بپاشید و خمیر را به مدت 10 دقیقه روی آن ورز دهید.
مرحله پنجم
پس از اینکه خمیر آماده شد روی یک سطح صاف مانند سینی آرد بپاشید. خمیر را با وردنه باز کنید تا به ضخامت سه میلی متر برسد. یک لیوان یا فنجان به عنوان قالب بردارید و با آن خمیر را دایره دایره کنید. یک قاشق غذاخوری از مواد پرکردنی را بردارید و وسط هر دایره بریزید. دایره را از قطر تا کنید تا به شکل یک نیم دایره در بیاید. سپس لبه های آن را با انگشتانتان فشار دهید تا همانند تصویر زیر به هم بچسبند.
در یک قابلمه آب و یک قاشق غذاخوری نمک بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب بجوشد. پیروگی ها را به آب اضافه کنید. پس از چند دقیقه دلمه ها روی سطح آب می آیند. پیروگی ها را به مدت سه تا پنج دقیقه و تا زمانی که خیلی نرم شوند، در آب بپزید. سپس پیروگی ها را از آب دربیاورید و روی آن ها بیکن کره ای بریزید. حالا پیروگی لذیذ شما آماده است. نوش جان.
نکات طرز تهیه پیروگی لهستانی
می توانید از پوره سیب زمینی برای پر کردن پیروگی بهره ببرید.
به جای پنیر موزارلا می توانید از پنیر پارمسان، پنیر چدار یا هر نوع پنیری که دوست دارید بهره ببرید.
منبع: گردشبان