طرز تهیه سوپ جو؛ پیش غذایی ساده و لذیذ

به گزارش تاورنا، با طرز تهیه سوپ جو، پیش غذایی لذیذ و ساده برای روزهای سرد سال آشنا شوید و آن را برای مهمانی یا یک شام سبک سرو کنید.

طرز تهیه سوپ جو؛ پیش غذایی ساده و لذیذ

سوپ ها یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین پیش غذاها در روزهای سرد سال به خصوص فصل زمستان هستند. این پیش غذاهای ساده و مقوی، با رنگ و لعابی منحصربه فرد و عطر و بویی دلچسب، علاوه بر گرم کردن وجودتان، سرماخوردگی و گلودرد شما را نیز برطرف می نمایند. شما می توانید با تهیه سوپ شیر، سوپ پیاز، سوپ گوجه، سوپ جو و صدها نوع دیگر، سفره خود را رنگی تر و مقوی تر کنید و در کنار اعضای خانواده از مزه کردن آن ها لذت ببرید.

سوپ جو، یکی از انواع ساده سوپ و یک سوپ سنتی ایرانی است که با جو (پوست کنده یا پرک)، مرغ یا عصاره مرغ، رب گوجه فرنگی، هویج، پیاز، جعفری، نمک و فلفل سیاه درست می گردد و می توان آن را با شیر، خامه و قارچ نیز طبخ کرد. این پیش غذای ساده به سرعت در خانه آماده می گردد و به خاطر وجود ویتامین ها و مواد معدنی، می تواند به عنوان یک وعده غذای کامل نیز سرو گردد؛ اما آیا شما طرز تهیه سوپ جو پرک مجلسی را بلد هستید؟

طبخ یک سوپ جو عالی و خوشمزه نیاز به رعایت نکات و فوت و فن های کوزه گری دارد که در ادامه آن ها را به شما آموزش خواهیم داد. سوپ جو به محض سرو شدن، سوخت و ساز بدن را بالا می برد و دمای بدن به طرز محسوسی تغییر می نماید. به همین خاطر، این سوپ غذایی مقوی به خصوص در زمان سرماخوردگی است. پس حتما سوپ جو را در برنامه غذایی هفتگی خود بگنجانید تا همه اعضای خانواده از فواید بی نظیر آن بهره مند شوند.

هرآنچه باید درباره سوپ جو بدانید:

  • سوپ جو پرک و طرز تهیه آن
  • نکات مهم برای طبخ سوپ جو پرک
  • فیلم طرز تهیه سوپ جو پرک
  • سوپ جو مجلسی و طرز تهیه آن
  • سوپ جو با شیر و خامه و طرز تهیه آن
  • سوپ جو و نخود و طرز تهیه آن
  • انواع سوپ جو
  • تاریخچه سوپ
  • فواید سوپ جو
  • طعم سوپ جو

سوپ جو پرک و طرز تهیه آن

مواد لازم

  • 2 عدد هویج میانه پوست کنده و ریز خرد شده یا رنده شده
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (یا گوجه فرنگی رنده شده)
  • یک قاشق غذاخوری روغن (یا کره)
  • نصف پیمانه جو پرک
  • یک قاشق غذاخوری جعفری خشک (یا جعفری ساطوری شده تازه)
  • نصف پیمانه ذرت آب پز شده (اختیاری)
  • یک پیمانه شیر (اختیاری)
  • دو پیمانه آب یا آب مرغ پخته شده
  • یک قرص عصاره مرغ یا نمک، فلفل سیاه و آبلیمو به میزان لازم

طرز تهیه سوپ جو پرک

مرحله اول:

روغن یا کره را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا کمی داغ گردد. سپس رب گوجه فرنگی را در قابلمه بریزید و آن را تفت دهید تا رنگ رب باز گردد.

در همین حین، یک قابلمه دیگر را پر از آب (یا آب مرغ) کنید و روی شعله میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش آید.

مرحله دوم:

هویج های خرد شده یا رنده شده را به رب گوجه فرنگی اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ هویج ها روشن گردد.

مرحله سوم:

دو پیمانه آب جوش یا آب مرغ را به هویج و رب تفت داده شده اضافه کنید. توجه داشته باشید که میزان استفاده از آب، کاملا به سلیقه شما در میزان رقیق یا غلیظ بودن سوپ بستگی دارد.

مرحله چهارم:

پس از 5 دقیقه، نصف پیمانه جو پرک را در قابلمه سوپ بریزید. سپس جعفری خشک را به مواد سوپ اضافه کنید و خوب هم بزنید. در ادامه، یک عدد قرص عصاره مرغ را با انگشتتان پودر نموده و به سوپ اضافه کنید. (اگر به عصاره مرغ دسترسی ندارید، در آخرین دقایق پخت سوپ، نمک، فلفل سیاه و آبلیمو به سوپ یزنید.)

مرحله پنجم:

ذرت آب پز شده یا کنسروی را در سوپ بریزید. در نهایت نیز در صورت تمایل، شیر را در قابلمه سوپ بریزید و شعله گاز را کم کنید تا سوپ برای خودش جا بیفتد.

مرحله ششم:

سوپ جو خوشمزه و مقوی شما آماده است. آن را در ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.

نکات مهم برای طبخ سوپ جو پرک

  • جو پرک را از قبل در یک ظرف خیس کنید تا شن و ماسه آن ته نشین گردد.
  • علاوه بر جعفری می توان از گشنیز تازه یا خشک نیز در تهیه سوپ جو پرک استفاده کرد. توجه داشته باشید که طعم سبزی تازه در سوپ بسیار بهتر است؛ اما استفاده از سبزی خشک نیز برای تهیه سوپ جو مرسوم است.
  • رب گوجه فرنگی را حتما تفت دهید؛ زیرا باعث می گردد تا طعم و رنگ سوپ در انتها پخت عالی گردد.
  • اگر از عصاره مرغ برای تهیه سوپ جو پرک استفاده می کنید، دیگر نیازی به اضافه نمودن نمک یا ادویه نیست؛ زیرا خود عصاره مرغ طعمی شور و پر ادویه دارد. برای اطمینان در آخر سوپ را مزه کنید و در صورت نیاز، نمک و فلفل آن را میزان کنید.
  • جعفری را خوب ریز کنید تا آب نیندازد؛ سپس آن را به سوپ جو اضافه کنید.
  • پس از اضافه نمودن جعفری درب قابلمه سوپ را نگذارید تا رنگ جعفری خراب نگردد.
  • آب گوشت یا مرغ را در یخچال قرار دهید تا پس از سرد شدن چربی روی آن را با قاشق بردارید و سپس به سوپ اضافه کنید تا سوپ شما خیلی چرب نگردد.
  • اضافه نمودن کره و آب لیمو در زمان سرو به سوپ جو، طعم آن را استثنایی می نماید.
  • از زرشک تفت داده شده با روغن نیز می توان برای تزئین سوپ استفاده کرد.
  • اگر سوپ جو را یک روز زودتر از مهمانی تهیه کنید، طعم بهتری به خود می گیرد؛ زیرا کاملا جا می افتد.
  • اگر سوپ شما شور شد، یک عدد سیب زمینی درسته در آن بیندازید و اجازه دهید تا 15 دقیقه بپزد؛ سپس آن را از سوپ خارج کنید.

نکات مربوط به لعاب انداختن و غلیظ شدن سوپ جو پرک

  • شما می توانید دو قاشق سوپخوری آرد برنج، ذرت یا گندم را در یک دوم لیوان آب سرد حل کنید و برای غلیظ شدن سوپ جو در 15 دقیقه آخر پخت در آن بریزید.
  • بعضی افراد کمی از سوپ را پس از پخت در غذاساز پوره می نمایند و به سوپ می افزایند تا بافت سوپ غلیظ تر گردد.

نکات مربوط به اضافه نمودن مواد دیگر به سوپ جو پرک

  • شما می توانید کمی قارچ را نیز به صورت جداگانه با آب لیمو روی حرارت بگذارید تا آب بیندازد و آب آن تبخیر گردد. سپس آن را در قابلمه سوپ بریزید.
  • اضافه نمودن میزانی پیاز داغ به سوپ جو پرک، آن را بی نهایت خوشمزه می نماید.
  • استفاده از شیر کاملا اختیاری است و در این طرز تهیه برای خوشمزه تر و مقوی تر کردن سوپ به آن اضافه شده است؛ اما اگر به آن دسترس ندارید و می خواهید سوپ شما کاملا قرمز رنگ باشد، شیر را از طرز تهیه حذف کنید.
  • اضافه نمودن ذرت به سوپ جو پرک نیز اختیاری است. برای آب پز کرن ذرت، پس از شست وشوی آن با آب سرد، آن ها را در یک قابلمه آب جوش بیندازید و برای 20 دقیقه روی شعله ملایم گاز بپزید. توجه داشته باشید که زمان پخت ذرت به میزان ذرت ها بستگی دارد و هرچه ذرت ها بزرگ تر باشند به زمان پخت بیشتری نیاز دارند.
  • شما می توانید از نخود فرنگی و سیب زمینی رنده شده نیز در تهیه سوپ جو پرک بهره ببرید.
  • به جای آبلیمو می توان از آبغوره نیز استفاده کرد.

فیلم طرز تهیه سوپ جو پرک

سوپ جو مجلسی و طرز تهیه آن

در طرز تهیه سوپ جو مجلسی یا کلاسیک، از جو پوست کنده به جای بلغور جو یا جو پرک و مرغ ریش ریش شده استفاده می گردد. پخت این سوپ به دلیل زمان پخت جو بیشتر از سوپ جو پرک است؛ اما مطمئن باشید که طعم و مزه نهایی آن ارزش زمانی که برای آن می گذارید را خواهد داشت.

مواد لازم برای چهار نفر

  • 2 عدد پیاز میانه پوست کنده
  • 2 عدد هویج کوچک یا میانه پوست کنده و ریز خرد شده
  • یک روغن مایع
  • نصف یک سینه مرغ کامل
  • 2 قاشق غذاخوری جعفری خرد شده
  • یک پیمانه جو پوست کنده
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • پودر سیر به میزان لازم
  • یک عدد برگ بو
  • برش لیموی تازه برای تزئین

طرز تهیه سوپ جو مجلسی

مرحله اول:

آماده سازی جو: جو پوست کنده را از حداقل 6 ساعت قبل یا یک شب قبل در آب خیس کنید. سپس آن را آبکش کنید و با چند لیوان آب تازه در یک قابلمه بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید. هر چند دقیقه یک بار جو را هم بزنید تا ته نگیرید و به ته قابلمه نچسبد. جو را باید تا زمانی بپزید که لعاب بیندازد. پس از لعاب انداختن، شعله گاز را خاموش کنید و جو را کنار بگذارید. پخت جو حدود یک ساعت زمان می برد.

مرحله دوم:

آماده سازی مرغ: یک عدد پیاز را در میزانی روغن در ماهیتابه تفت دهید تا نرم و سبک گردد. سپس سینه مرغ را با کمی نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و برگ بو به همراه آب در قابلمه بریزید تا نیم پز گردد. مرغ ها را پس از نیم پز شدن و خنک شدن، ریش ریش کنید. آب مرغ را نیز از صافی عبور دهید و کنار بگذارید.

مرحله سوم:

یک عدد پیاز خرد شده را با کمی روغن در قابلمه مناسب برای طبخ سوپ تفت دهید تا نرم گردد. سعی کنید از حداقل روغن برای تفت دادن پیازها بهره ببرید تا سوپ شما چرب نگردد.

سپس هویج های خرد شده را به پیازها اضافه کنید و چند دقیقه با پیاز تفت دهید. در ادامه، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به هویج و پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید و تفت دهید.

مرحله چهارم:

سینه مرغ نیم پز و ریش ریش شده را در قابلمه سوپ بریزید و کمی آن را تفت دهید تا سرخ گردد. سپس جوی پخته را با 4 لیوان آب جوش یا آب مرغ صاف شده در قابلمه سوپ بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا سوپ جا بیفتد.

مرحله پنجم:

رب گوجه فرنگی را در یک ماهیتابه با کمی روغن سرخ کنید تا رنگ آن باز گردد. سپس آن را با نصف لیوان آب جوش مخلوط کنید و در 30 دقیقه انتها پخت سوپ در قابلمه سوپ بریزید.

مرحله ششم:

در 15 دقیقه انتهای پخت، سوپ را مزه کنید و در صورت نیاز به آن نمک و فلفل سیاه بیشتری بزنید. جعفری خرد شده را نیز در همین مرحله به سوپ جو بیفزایید. درب قابلمه را باز بگذارید تا رنگ جعفری تیره نگردد.

مرحله ششم:

سوپ جو را در ظرف سوپ خوری بکشید و با کمی جعفری خرد شده و برش لیموی تازه تازه تزئین کنید.

نکات مهم برای طبخ سوپ جو مجلسی

  • آب جو پوست کنده را در زمان خیساندن در آب، چند بار عوض کنید تا زودتر بپزند.
  • برای نگهداری جو پخته می توانید آن را در بسته های کوچک در فریزر نگهداری کنید تا طبخ سوپ جو زمان کمتری از شما بگیرد.
  • برای اینکه یک سوپ لعابدار داشته باشید، در زمان اضافه نمودن جو پوست کنده به قابلمه سوپ، میزان کمی رشته سوپ خرد کنید و به سوپ اضافه کنید. از قلم نیاندازید که باید میزان خیلی کمی رشته به سوپ اضافه کنید؛ زیرا اضافه نمودن رشته زیاد باعث می گردد سوپ شما خیلی سفت و غلیظ گردد.
  • از قلم نیاندازید که پخت جو به صورت جداگانه باعث لعاب بیشتر و جا افتاده تر شدن سوپ می گردد.
  • در طرز تهیه سوپ جو بدون مرغ کافی است مرغ را از طرز تهیه حذف کنید و به جای آن از عصاره مرغ بهره ببرید.
  • اگر در پی طرز تهیه سوپ جو برای سرماخوردگی هستید، چند عدد سیر خرد شده را به همراه میزانی زنجبیل به مواد سوپ اضافه کنید تا یک معجون برای درمان این مریضی فصلی داشته باشید.

سوپ جو با شیر و خامه و طرز تهیه آن

سوپ شیر، یکی از لذیذترین انواع سوپ جو است که به جای استفاده از رب گوجه فرنگی در آن از شیر و خامه استفاده می گردد و رنگ آن به جای قرمز، سفید رنگ است.

مواد لازم برای 4 نفر

  • یک لیتر شیر
  • 2 عدد هویج پوست کنده و نگینی ریز خرد شده
  • 200 گرم جو پرک
  • یک عدد پیاز پوست کنده و خرد شده
  • نصف یک سینه مرغ
  • 3 قاشق غذاخوری آرد
  • 100 گرم قارچ
  • 40 گرم کره
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • یک تا 2 قاشق غذاخوری خامه
  • پودر سیر و برگ بو به میزان لازم
  • آب لیموی تازه برای سرو

طرز تهیه سوپ جو با شیر و خامه

مرحله اول:

آماده سازی مرغ: پیاز را در میزانی روغن در ماهیتابه تفت دهید تا نرم و سبک گردد. سپس سینه مرغ را با کمی نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و برگ بو به همراه آب در قابلمه بریزید تا بپزد. مرغ ها را پس از پختن و خنک شدن، ریش ریش کنید. آب مرغ را نیز از صافی عبور دهید و کنار بگذارید.

مرحله دوم:

آماده سازی جو پرک: جو پرک ها را در مخلوط کن و سپس در آسیاب بریزید و آن ها را به میزان یک چهارم اولیه خرد کنید. جو پرک ها را با میزانی آب در قابلمه بریزید و آن را با درب باز روی شعله میانه گاز قرار دهید تا جو کاملا باز شده و لعاب بیندازد. جو پرک پس از یک ساعت می پزد. پس از تبخیر آب، شیر ولرم را به جو اضافه کنید.

مرحله سوم:

نیمی از کره را در یک ماهیتابه آب کنید و قارچ ها را در آن تفت دهید. برای سیاه نشدن قارچ ها می توان از میزان کمی آب لیمو استفاده کرد. قارچ های تفت داده شده را به همراه هویج، آب مرغ صاف نموده و سینه مرغ ریش ریش شده به مخلوط شیر و جو بیفزایید.

مرحله چهارم:

بقیه کره را در ماهیتابه ای دیگر آب کنید و آرد را در آن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد. سپس آن را در سوپ بریزید و اجازه دهید تا سوپ روی شعله ملایم گاز برای نیم ساعت بپزد و جا بیفتد.

مرحله پنجم:

سوپ شیر را مزه کنید و در صورت نیاز به آن نمک بزنید. سوپ را از روی حرارت بردارید و یک تا 2 قاشق غذاخوری خامه به سوپ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا خامه با سوپ یک دست گردد. برای افزدون خامه به سوپ، خامه را در یک کاسه بریزید و با ملاقه کمی از مایه سوپ را به آن اضافه کنید تا خامه و سوپ هم دما شوند و گرما سوپ، خامه را نبرد. خامه و سوپ داخل کاسه را هم بزنید تا کاملا حل و یکدست گردد و پس از اضافه نمودن به سوپ، ذرات خامه در آن دیده نگردد و ظاهر سوپ را خراب نکند.

مرحله ششم:

سوپ را در ظرف سرو بکشید و با آب لیموی تازه نوش جان کنید.

نکات مهم برای طبخ سوپ جو با شیر و خامه

  • به جای سینه مرغ می توانید از بال و گردن مرغ نیز بهره ببرید.
  • اگر می خواهید سوپ غلیظ تر گردد، آن را بیشتر روی شعله نگه دارید.
  • اگر سوپ پس از خنک شدن، خیلی غلیظ به نظر می رسید، برای رقیق کردن آن از شیر گرم بهره ببرید. برای این کار، کمی شیر را در شیر جوش داغ کنید و سپس در سوپ بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. سوپ را مزه کنید و در صورت نیاز، نمک بیشتری در سوپ بریزید.
  • قارچ را می توان به صورت ورقه ای یا خیلی ریز خرد کرد و به سوپ اضافه نمود.
  • برای شست وشوی قارچ آن ها را در آب نریزید؛ زیرا آب زیادی جذب می نمایند و هنگام پخت آب می اندازند. برای تمیز کردن قارچ ها، در ابتدا با یک دستمال حوله ای گرد و غبار و ذرات سیاه روی آن ها را تمیز کنید و سپس به آرامی یکی یکی با آب بشویید.
  • هویج را به صورت رنده شده نیز می توان به سوپ شیر اضافه نمود.
  • شما می توانید به جای فلفل سیاه از فلفل سفید بهره ببرید تا رنگ سوپ را تیره نکند.

نکات مربوط به آرد

  • حتما آرد را دو بار الک کنید و به منظور جلوگیری از گلوله گلوله شدن آرد، آن را کم کم به مواد اضافه نموده و هم بزنید.
  • بعضی افراد، آرد را تفت نمی دهند و با شیر مخلوط می نمایند؛ سپس در سوپ می ریزند.
  • برای طبخ سوپ شیر از آرد سفید، آرد ساده، آرد برنج یا آرد ذرت بهره ببرید.

نکات مربوط به جو پرک

  • به جای آسیاب کردن، می توانید جو پرک را برای یک ساعت در آب ولرم خیس کنید و سپس بپزید.
  • جو پرک سریع به ته قابلمه می چسبد، پس هر چند دقیقه یک بار جو پرک را هم بزنید تا سوپ ته نگیرد.
  • جو پرک را می توان در آب مرغ یا آب قلم پخت.
  • اگر دوست دارید یک سوپ غلیظ و لعاب دار داشته باشید بهتر است از جو پوست کنده بهره ببرید.

نکات مربوط به بریدن سوپ شیر

  • آب لیمو را در زمانی که سوپ گرم است، در سوپ نریزید؛ زیرا باعث بریده شدن شیر و خراب شدن سوپ شما می گردد.
  • شیر را به هیچ وجه به صورت سرد به سوپ شیر اضافه نکنید؛ زیرا باعث بریده شدن شیر می گردد. شیر را از قبل از یخچال دربیاورید و آن را به صورت ولرم به سوپ اضافه کنید.

نکات مربوط به سرو سوپ شیر

  • اگر می خواهید سوپ را بلافاصله به صورت گرم سرو کنید، آب لیمو را قبل از اضافه نمودن شیر به مواد، در سوپ بریزید؛ اما از آنجا که قرار است شیر و خامه در ادامه به سوپ اضافه شوند، ممکن است نتوانید میزان آب لیمو و ترشی سوپ را دقیق بسنجید. آب لیمو را به میزان کم در سوپ بریزید و در هنگام سرو در ظرفی جداگانه آب لیمو به سر میز بیاورید تا هر کس طبق ذائقه خود به سوپ اضافه کند.
  • برای تزئین سوپ شیر می توان از جعفری خرد شده و قارچ بهره ببرید. جعفری را مستقیم داخل قابلمه سوپ نریزید؛ زیرا این کار باعث تغییر رنگ جعفری می گردد. اگر از طعم جعفری خام خوشتان نمی آید، جعفری خرد شده را با شیر در سوپ بریزید تا همراه با مواد سوپ بپزد.
  • بعضی افراد از لیموی قاچ شده برای تزئین سوپ شیر استفاده می نمایند.
  • سوپ شیر معمولا با نان سرو نمی گردد؛ اما اگر می خواهید سوپ را با نان سرو کنید؛ نان سوپ یا نان پیتا برترین گزینه های شما هستند.
  • فلفل سیاه، طعم بینظیری به سوپ شیر می دهد؛ اما بهتر است آن را از ابتدا در سوپ نریزید و آن را سر سفره قرار دهید تا هر کس، مطابق سلیقه خود به سوپ اضافه کند. اضافه نمودن فلفل سیاه به سوپ شیر، رنگ سوپ را خراب می نماید. سوپ شیر، به دلیل استفاده از شیر و خامه، طبع سردی دارد و استفاده از فلفل سیاه با طبع گرم برای متعادل کردن طبع این غذا به شدت توصیه می گردد.

طرز تهیه انواع سوپ شیر

  • شما می توانید تمام مواد سوپ را با هم بپزید و در نهایت آن را با میکسر، میکس کنید و خامه را در آن بریزید.
  • اگر در پی طرز تهیه سوپ جو پرک با شیر بدون خامه و یک سوپ کم کالری هستید، خامه را از طرز تهیه حذف کنید؛ البته خامه طعم و رنگ خیلی خوبی به این سوپ می دهد و بهتر است سوپ مهمانی یا مجالس رسمی را با خامه بپزید.
  • طرز تهیه سوپ جو سفید با قارچ به این صورت است که می توان مرغ را از طرز تهیه حذف کرد.
  • سوپ شیر را می توان بدون قارچ نیز درست کرد. طرز تهیه سوپ جو سفید بدون قارچ بسیار ساده است و کافی است که قارچ را از طرز تهیه حذف کنید.
  • طرز تهیه سوپ جو سفید بدون شیر، شباهت زیادی به سوپ جو مجلسی یا سوپ جو قرمز دارد و برای طبخ آن می توان از انواع سبزیجات مثل نخود فرنگی و ذرت برای طعم بهتر سوپ استفاده کرد.
  • طرز تهیه سوپ شیر و سبزیجات بسیار آسان است و شما می توانید از انواع سبزیجات از جمله ذرت، نخود فرنگی، کرفس، سیب زمینی، هویج، فلفل دلمه ای، سیر، پیاز و غیره برای طبخ این سوپ بهره ببرید.
  • بعضی افراد به جامه خامه از سس مایونز استفاده می نمایند؛ البته سس، طعم خاصی به سوپ می دهد که ممکن است مطابق میل همه نباشد.

سوپ جو و نخود و طرز تهیه آن

مواد لازم

  • دو فنجان سبزی سوپ
  • یک فنجان جو پوست کنده پخته
  • 2 عدد هویج بزرگ پوست کنده و خرد شده
  • 2 عدد ساقه کرفس خرد شده
  • 400 گرم آب گوجه فرنگی
  • یک عدد کدو سبز خرد شده
  • 400 گرم نخود
  • یک فنجان جعفری
  • یک عدد پیاز پوست کنده و خرد شده
  • یک قاشق چای خوری پودر سیر
  • یک قاشق چای خوری شکر
  • یک قاشق چای خوری نمک
  • یک قاشق چای خوری جعفری خشک
  • یک قاشق چای خوری پاپریکا
  • یک قاشق چای خوری فلفل سیاه
  • یک قاشق چای خوری پودر کاری
  • یک قاشق چای خوری سس تمبر هندی

طرز تهیه سوپ جو و نخود

مرحله اول:

نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد. سپس آب آن را خالی کنید و همراه با سبزی سوپ خرد شده، جو، هویج، کرفس، آب گوجه فرنگی، کدو سبز و پیاز خرد شده در قابلمه بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید.

مرحله دوم:

تمام چاشنی ها و ادویه ها به غیر از جعفری تازه را در قابلمه سوپ بریزید و پس از به جوش آمدن، شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. سوپ باید برای 90 دقیقه بپزد و جا بیفتد.

مرحله سوم:

سوپ جو و نخود را در ظرف سرو بکشید و با جعفری تازه یا خامه تزئین کنید.

انواع سوپ جو

سوپ جو را می توان با انواع سبزیجات و دیگر مواد نیز درست کرد. در تهیه سوپ جو خلاق باشید و این غله مقوی و سیرنماینده را با انواع مواد دلخواه خود مخلوط کنید. در ادامه بعضی از محبوب ترین انواع سوپ جو را به شما معرفی خواهیم کرد:

  • سوپ جو با آب مرغ یا آب گوشت، چغندر و هویج نگینی خرد شده و میزانی جعفری تازه
  • سوپ جو با لوبیا سبز ریز شده، هویج نگینی خرد شده و گوجه فرنگی بدون پوست رنده شده
  • سوپ جو با تره فرنگی، خامه و زرده تخم مرغ
  • سوپ جو با عدس، رب گوجه فرنگی، هویج نگینی خرد شده و آب مرغ کم چربی یا بدون چربی
  • سوپ جو با لوبیا چیتی پخته، هویج و آب گوشت
  • سوپ جو با کرفس و هویج نگینی خرد شده و ماست چکیده
  • سوپ جو با کوفته قلقلی گوشت چرخ نموده، شیر، جعفری و گشنیز یا برگ چغندر ریز خرد شده

تاریخچه سوپ

سوپ، یکی از پیش غذاهای محبوب در دنیا است که بخش عمده آن را مایعات تشکیل می دهد و سبزیجات و انواع گوشت از مواد تشکیل دهنده اصلی آن هستند. به احتمال زیاد، طبخ و تهیه سوپ به حدود 5000 سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد؛ زمانی که انسان پیروز به ساخت ظروف سفالی شد. در واقع انسان های اولیه مایعات را در این ظروف سفالی می ریختند و روی آتش آن را می پختند. انسان با کشف پخت غذا روی آتش در ظروف سفالی پیروز شد تا غلات، سبزیجات سفت و استخوان حیوانات مختلف را بپزد و غذاهایی با طعم و مزه بهتر طبخ کند.

طبق نظر باستان شناسان به احتمال زیاد، قدمت انواع سوپ از جمله سوپ گوجه فرنگی، سوپ جو، سوپ مرغ و سوپ قارچ به دوران قبل از کشف ظروف سفالی برمی گردد. در واقع، با کشف داستان مردی در دوران عصر حجر که دندان نداشت، اما می توانست غذا بخورد و کاملا سالم مانده بود، محققان دریافتند که احتمالا سوپ در دوران عصر حجر ابداع شده است. انسان اولیه برای تهیه سوپ بدون ظروف سفالی احتمالا از دو روش استفاده می نموده است: در روش اول، آن ها پوست حیوان را با آب و دیگر محتویاتی که قرار است بپزند، پر می کردند و آن را روی آتش می پختند و در روش دوم، آن ها سوراخی در زمین ایجاد نموده و آن را با آب پر می کردند؛ سپس مواد دیگر غذا را در آب می ریختند و سنگ داغی روی سوراخ می گذاشتند تا سوپ بپزد.

در بعضی منابع تاریخی نیز ذکر شده است که اولین سوپ در 3000 سال قبل از میلاد مسیح در مصر، به وسیله برده ای به نام منس ابداع شده است. گفته می گردد که او مرغی را از آشپزخانه فرعون دزدید و آن را جوشاند؛ اما قبل از خوردن سوپ، دستگیر شد. نگهبانان این برده را به نزد فرعون بردند؛ اما فرعون با چشیدن سوپ از جان برده گذشت و وی را به سمت آشپز خود برگزید.

فواید سوپ جو

سوپ جو حاوی پروتئین، کلسیم، آهن، مس، فسفر، فیبر، پتاسیم، منگنز، منیزیم، سلنیوم و انواع ویتامین های A ، C و گروه ویتامین های B مانند B2، B3 و B6 است. در نظر داشته باشید که طبع جو، سرد و خشک است. در ادامه به بعضی از خواص و فواید مصرف این سوپ اشاره خواهیم کرد.

  • درمان عالی برای سرماخوردگی: سوپ جو همچنین میزانی زنجبیل و سیر، یک معجون فوق العاده برای درمان سرماخوردگی است.
  • مفید برای لاغری: سوپ جو به دلیل داشتن مقادیر بالایی از فیبر، برای کاهش وزن بسیار مفید است.
  • مفید برای مبتلایان به پوکی استخوان: سوپ جو منبع غنی کلسیم است و مصرف آن به مبتلایان به پوکی استخوان توصیه می گردد.
  • یاری به سلامت استخوان ها و دندان ها: جو به دلیل دارا بودن مس و فسفر به سلامت استخوان ها و دندان های شما یاری می نماید.
  • پیشگیری از از بروز بیماری های قلبی و عروقی: جو مانع تشکیل رسوب کلسترول در خون می گردد و به پیشگیری از از بروز بیماری های قلبی و عروقی یاری می نماید.
  • تقویت معده و روده: سوپ جو به دلیل داشتن منگنز و گروه ویتامین های B باعث سلامت روده ها می گردد. کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، برطرف یبوست و جلوگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا از دیگر فواید مصرف سوپ جو هستند.
  • تقویت سیستم ایمنی بدن: ویتامین C موجود در سوپ جو، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به آنفلونزا می گردد.
  • خون سازی: سوپ جو، منبع غنی آهن است و از بروز کم خونی در بدن پیشگیری می نماید.
  • تنظیم سطح قند خون: جو سبوس دار می تواند سطح قند خون را تنظیم کند و به همین خاطر، مصرف سوپ جو به مبتلایان به دیابت نوع دوم توصیه می گردد.
  • یاری به نگهداری کشسانی پوست: جو منبع بسیار خوبی از سلنیوم است و از آسیب رادیکال های آزاد و شل شدن پوست جلوگیری می نماید.
  • یاری به عملکرد مناسب کلیه

طعم سوپ جو

یک کاسه سوپ جو با تزئین جعفری تازه و عطر و بوی آب لیموی تازه و کره دقیقا همان چیزی است که در یک عصر سرد روز پاییزی به آن نیاز دارید. با خوردن تنها یک قاشق از این سوپ خوشمزه تمام وجودتان گرم خواهد شد و سرما را به طور کل فراموش خواهید کرد. سوپ جو، یکی از انواع سوپ های ساده و آسانی است که می توانید در خانه با جو پوست کنده یا جو پرک درست کنید.

سوپ جو کلاسیک با رنگی قرمز و سوپ جو سفید با شیر و خامه از محبوب ترین انواع این سوپ در میان ایرانیان هستند و همواره بر سر سفره ها به خصوص در فصل سرما دیده می شوند.

آیا در پی طرز تهیه سوپ جو دونفره می شد؟ اگر هوس یک سوپ جو خانگی لذیذ و گرم به سرتان زده است، دست به کار شوید و از طرز تهیه انواع سوپ جو ارائه شده در این مقاله بهره ببرید. اگر پیروز به درست کردن این پیش غذای لذیذ شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. ضمناً در صورت تمایل، تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / همشهری آنلاین / کجارو / مجله الکترونیک دونفره / خبرگزاری ایسنا / بیتوته / نمناک / parsiday.com
انتشار: 8 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 8 اردیبهشت 1401 گردآورنده: taverna.ir شناسه مطلب: 2022

به "طرز تهیه سوپ جو؛ پیش غذایی ساده و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوپ جو؛ پیش غذایی ساده و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید