طرز تهیه آش شوربا، یک آش مقوی و خوشمزه ایرانی

به گزارش تاورنا، اگر زیاد سرما می خورید و سیستم ایمنی بدن تان ضعیف است، نگاهی به نوع تغذیه خود بیندازید. با خوردن غذاهای مقوی می توانید بدن تان را در مقابل انواع بیماری ها مقاوم کنید و کمتر به سرماخوردگی دچار شوید. یکی از غذاهایی که بسیار مقوی ست و می تواند برترین گزینه در مقابل سرماخوردگی باشد، آش شورباست. آش شوربا ترکیبی از مواد مقوی ست و می تواند در فصل های سرد سال از بدن شما در برابر همه بیماری ها مراقبت کند. همراه مان باشید که می خواهیم در این مطلب طرز تهیه آش شوربا را به چند روش مختلف آموزش دهیم و بگوییم که چگونه می توانید آن را به خوشمزه ترین شکل ممکن درست کنید.

طرز تهیه آش شوربا، یک آش مقوی و خوشمزه ایرانی

طرز تهیه قرمه سبزی + قلق های مهم برای جاافتادن آن

طرز تهیه شوربا با برنج

بهتر است آش شوربا برنج نیم دانه داشته باشد. علاوه براین اگر حبوبات را از شب قبل خیس کنید، نفخ آن از بین می رود و بهتر می پزد. برای درست کردن یک آش شوربای اصیل و خوشمزه به مواد زیر احتیاج دارید؛ این میزان آش برای 8 نفر مناسب است:

مواد لازممیزان
سبزی آش500 گرم
گوشت گوسفندی با استخوان600 گرم
دنبه گوسفند100 گرم
پیاز میانه5 عدد
برنج نیم دانهیک و نیم پیمانه
نخودنصف پیمانه
عدس1/3 پیمانه
ماش1/3 پیمانه
بلغور گندم1/3 پیمانه
زردچوبه2 قاشق مرباخوری پر
فلفل سیاه1 قاشق مرباخوری سرصاف
نمکبه میزان لازم

طرز پخت شوربا:

مرحله اول: عدس، برنج و بلغور گندم را در یک کاسه آب بریزید و خیس کنید. سپس گوشت، دنبه و نخود را در یک قابلمه بریزید و 3 تا از پیازها را به صورت کاملا ریز خرد کنید. حالا پیازها، گوشت و دنبه را به همراه چند لیوان آب روی حرارت بگذارید تا کاملا بپزند.

مرحله دوم: در این مرحله، برنج، ماش، عدس و بلغور گندم را درون یک قابلمه بزرگ بریزید و سبزی آش را به آن اضافه کنید. سپس درون قابلمه چند لیوان آب بریزید و آن را روی حرارت بگذارید.

مرحله سوم: پس از آنکه مخلوط گوشت و حبوبات پخت، نصف آن را به مواد داخل قابلمه اضافه و نصف دیگر را با غذاساز میکس کنید تا به شکل پوره دربیاید. حالا پوره را هم به مواد آش اضافه کنید و آن را مدام هم بزنید تا کاملا کشدار و غلیظ گردد.

مرحله چهارم: در این مرحله به سراغ به جامانده پیازها بروید. پیازها را باید به صورت خلالی درشت خرد کنید و در یک تابه مناسب با میزانی روغن سرخ نمایید. میزانی زردچوبه و فلفل سیاه هم در حین سرخ شدن به آن اضافه کنید.

مرحله پنجم: پیازها را به آش اضافه کنید؛ آش را هم بزنید و منتظر بمانید تا کاملا جا بیفتد. سپس در یک ظرف مناسب سرو کنید و با پیاز داغ روی آن را تزیین نمایید.

طرز تهیه شوربا با گوشت گوسفندی به همین سادگی ست. می توانید مواد تشکیل دهنده آن را به سلیقه خود تغییر دهید تا از عطر و طعمش بیشتر لذت ببرید.

نکته1: اگر دنبال طرز تهیه شوربا بدون گوشت هستید، می توانید از دستور بالا گوشت را حذف کنید.

نکته2: سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، برگ چغندر یا اسفناج است که بهتر است به صورت درشت خرد گردد.

طرز تهیه حلیم خانگی کشدار به چند روش مختلف

طرز تهیه قیمه شوربا، غذایی سنتی و اصیل

طرز تهیه شوربا اصفهانی که با نام قیمه شوربا شناخته می گردد، بسیار ساده ست. این آش می تواند به روزهای سرد زمستانی تان، گرما ببخشد و انواع سرماخوردگی و مریضی را از بدن تان دور کند. برای درست کردنش به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازممیزان
برنج1 پیمانه
سبزی پاک شده (گشنیز، جعفری، اسفناج)500 گرم
گوشت چرخ نموده400 گرم
پیاز میانه1 عدد
زردچوبه، فلفل سیاه، نمکبه میزان لازم

طرز تهیه: قبل از هرکاری بهتر است برنج را شسته و با آب سرد به مدت 2 الی 3 ساعت خیس کنید.

مرحله اول: در مرحله اول سبزی ها را بشویید و به صورت ریز خرد کنید. نصف برنج و نصف سبزی را با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و میزانی آب بپزید. پخت این مواد را تا زمانی ادامه دهید که آش به سفتی سوپ گردد و برنج بپزد.

مرحله دوم: گوشت، به جامانده سبزی، به جامانده برنج، و پیاز را داخل غذاساز بریزید و حسابی مخلوط کنید تا حالت چسبندگی پیدا نمایند. حالا به این مواد زردچوبه، فلفل و نمک اضافه نمایید و با دست کاملا ورز دهید. سپس مواد گوشتی را به شکل کوفته های ریز و هم میزان درآورید و خیلی آرام به آش درحال جوش اضافه نمایید.

مرحله سوم: حالا برای چند دقیقه حرارت را زیاد کنید تا آش کمی جا بیفتد. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا طعم تمام مواد با هم ترکیب گردد.

طرز تهیه قیمه شوربا اصفهانی به همین سادگی ست. آن را برای اعضای خانواده تان درست کنید و از تجربه عطر و طعم اصیلش لذت ببرید.

طرز تهیه خورشت قیمه با سیب زمینی

طرز تهیه آش شوربا برای سرماخوردگی

با آش شوربا می توانید بدن تان را برای مقابله با سرماخوردگی، مقاوم تر کنید. اگر طعم شلغم را دوست دارید، می توانید در آش تان بریزید تا کاملاً مقوی و مناسب سرماخوردگی گردد. این آش را بر طبق جدول و دستور زیر درست کنید تا سرماخورگی و مریضی را خیلی زود شکست دهید.

مواد لازممیزان
سینه یا ران مرغ300 گرم
برنجنصف پیمانه
عدسنصف پیمانه
سبزی (تره، جعفری، گشنیز)200 گرم
پیاز1 عدد بزرگ
سیب زمینی1 عدد بزرگ
هویج1 عدد
زردچوبه، نمک و فلفلبه میزان لازم

طرز تهیه: مرغ را به قطعات کوچک برش بزنید؛ پیاز، سیب زمینی و هویج را به صورت ریز خرد کنید. سبزی ها را بشویید و روی تخته با یک چاقوی تیز خرد نمایید. در یک قابلمه پیاز را تفت دهید و سپس گوشت مرغ را به آن اضافه کنید. میزانی نمک، زردچوبه و فلفل بریزید و همه مواد را کمی تفت دهید. حالا برنج و عدس را به همراه 8 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید. سپس سیب زمینی و هویج خرد شده را بیفزایید و حرارت را کم کنید تا آش کاملا جا بیفتد. پس از گذشت 30 دقیقه، سبزی های خردشده را بریزید و اجازه دهید تا آش 20 دقیقه دیگر روی حرارت بماند. در آخر آش را در یک ظرف مناسب سرو و تا زمانی که داغ است، میل کنید.

حالا که طرز تهیه شوربا شلغم را یاد گرفتید، دیگر می توانید این گیاه مقوی را در آش بریزید تا از خواص بی نظیرش بهره مند شوید.

7 دمنوش عالی برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا

طرز تهیه سوپ شوربا

برای درست کردن سوپ برنج یا شوربا به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازممیزان
برنج نیم دانه نصف لیوان
گوشت گوسفندی150 گرم
عدس ریز3 قاشق غذاخوری
لپه1 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی3 عدد
پیاز1 عدد
سبزی سوپ1 مشت
نمک، فلفل، زردچوبهبه میزان لازم
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه: برنج، عدس و لپه را با هم خیس کنید. گوجه فرنگی را به صورت نگینی خرد نمایید و گوشت ها را به سایز دلخواه برش بزنید. پیاز ها را ریز کنید و در میزانی روغن تفت دهید؛ پس از چند دقیقه گوشت را به آن اضافه و در روغن سرخ کنید. حالا گوجه فرنگی ها را اضافه نمایید و اجازه دهید تا کمی نرم گردد. در آخر رب را بریزید و پس از کمی تفت دادن، برنج، عدس و لپه را به همراه 4 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا حداقل به مدت 1 ساعت در زودپز بپزد. پس از اینکه گوشت و حبوبات پخت، سبزی و نمک را اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم کاملا جا بیفتد. در آخر سوپ را بچشید و میزانی نمک، فلفل و آب نارنج به آن اضافه کنید.

طرز تهیه 5 سوپ مقرون به صرفه و مقوی مخصوص روزهای سرد

طرز تهیه شوربا ترکیه

اگر یک پیش غذای خوشمزه و معروف برای مهمانی هایتان می خواهید که طعمی کاملا متفاوت با پیش غذاهای دیگر داشته باشد، چوربا یا شوربای ترکیه ای را انتخاب کنید؛ این پیش غذا را بهتر است با عدس قرمز یا دال عدس بپزید و برای چاشنی، میزانی آبلیمو در آن بریزید. برای پخت این پیش غذا به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازممیزان
عدس قرمز یا دال عدس1 لیوان
سیب زمینی1 عدد بزرگ
گوجه فرنگی1 عدد بزرگ
نمک، زیره، فلفلبه میزان لازم
روغن یا کرهبه میزان لازم
لیموی تازه1 عدد
نعنا خشکنصف قاشق چایخوری
فلفل قرمزبرای تزیین

طرز پختن شوربا: سیب زمینی و پیاز را به صورت نگینی خرد و گوجه فرنگی را رنده کنید. سپس سیب زمینی ها را در یک تابه مناسب با میزانی روغن سرخ کنید؛ حالا آن ها را از تابه بیرون بیاورید و پیازها را در تابه تفت دهید. سپس فلفل و زیره را اضافه و همه مواد را کمی سرخ کنید. در مرحله بعد سیب زمینی سرخ شده و عدس را به تابه اضافه نمایید و پوره گوجه فرنگی را روی آن ها بریزید. اجازه دهید تا گوجه فرنگی روی حرارت ملایم بماند و طعم خامی خود را از دست بدهد. حالا دو لیوان آب جوش به تابه اضافه نمایید. درب آن را بگذارید و اجازه دهید تا به مدت 30 دقیقه روی حرارت بماند. پس از آن که کمی جا افتاد، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا کمی از حرارت بیفتد. حالا کل مواد شوربا را داخل مخلوط کن بریزید و آن را کاملا به شکل پوره درآورید. می توانید از گوشت کوب هم بهره ببرید. پس از آن لیمو را از وسط نصف کنید، نصف آب لیمو را روی شوربا بچکانید و نصف دیگر را حلقه حلقه کنید. یک ظرف مناسب بردارید، شوربا را در آن بریزید و روی غذا را با حلقه های لیمو، نعنا خشک و فلفل قرمز تزیین نمایید.

نکته: می توانید به جای آب جوش، از آب مرغ یا گوشت استفاده نمایید.

طرز تهیه شوربا عربی

می خواهیم در ادامه طرز تهیه شوربا با عدس را که به شوربای عربی هم معروف است، آموزش دهیم. این شوربای خوشمزه برترین گزینه برای ماه رمضان و وعده افطار است؛ پس می توانید در این ایام درست کنید و از طعم بی نظیرش لذت ببرید. برای درست کردنش به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازممیزان
گوشت300 گرم
نخود1 لیوان
پیاز2 عدد
رب4 قاشق غذاخوری
سیر2 عدد
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
پاپریکا1 قاشق چایخوری
روغن زیتون4 قاشق غذاخوری
جعفری خرد شدهنصف لیوان
گندم ریزنصف لیوان
کرفس خرد شدهنصف لیوان

طرز تهیه: پیاز را رنده و در یک تابه مناسب، با میزانی روغن سرخ کنید؛ سیر ها را نیز رنده کنید و کمی بعد به پیازها اضافه نمایید. حالا گوشت را در این مواد میزانی تفت دهید. پس از آن پوره گوجه فرنگی و رب را بریزید و مواد را به خوبی هم بزنید. سپس ادویه ها را اضافه کنید و کمی تفت دهید؛ حالا نوبت اضافه کردن نخودهاست. پس از اینکه نخودها را به قابلمه اضافه کردید، اجازه دهید تا همه مواد به مدت 5 دقیقه روی حرارت بماند. کرفس و جعفری را روی تخته به صورت ریز خرد کنید و به بقیه مواد اضافه نمایید. سپس میزانی آب در آن بریزید و اجازه دهید تا همه مواد با هم بپزد. پس از 1 ساعت گندم ها را اضافه کنید و شوربا را به خوبی هم بزنید. حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید تا کاملا جا بیفتد. در آخر، در یک ظرف مناسب شوبای عربی را سرو کنید.

طرز تهیه شوربا با مرغ

در فصل زمستان یک ظرف شوربای داغ حسابی می چسبد و سرما را از تن تان بیرون می نماید؛ شما می توانید به سادگی این شوربا را با مرغ و خیلی سریع درست کنید و از خوردن آن در کنار شوفاژ یا بخاری، لذت ببرید. برای درست کردنش باید ابتدا مواد زیر را آماده کنید:

مواد لازممیزان
برنج1 پیمانه
ران مرغ1 عدد
پیاز1 عدد
شوید خشک2 تا 3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم
مرزه و ترخونبه میزان لازم (اختیاری)

طرز تهیه: ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد و در میزانی روغن سرخ کنید؛ حالا ادویه ها را بریزید و برنج، مرغ و سبزی ها را به همراه 1 لیتر آب به آن اضافه نمایید. اجازه دهید تا همه مواد با هم بپزد و جا بیفتد. سپس مرغ را دربیاورید و ریش ریش کنید. دوباره مرغ های ریش ریش را به شوربا اضافه کنید و همه مواد را به خوبی هم بزنید. وقتی آش حسابی جا افتاد و لعاب انداخت، از روی حرارت بردارید و در یک ظرف مناسب سرو نمایید.

نکته: از آب لیمو ترش به عنوان چاشنی بهره ببرید.

طرز تهیه شوربا ماست

شوربای ماست یک غذای کاملا فرق دارد؛ به درد زمان هایی می خورد که نمی دانید چه غذایی بپزید و دنبال یک وعده مقوی و خوشمزه هستید. برای درست کردن شوربای ماست ابتدا مواد زیر را آماده کنید:

مواد لازممیزان
پیاز1 عدد
سیر2 حبه
ماست چکیده500 گرم
گرده خرد شده1 کاسه کوچک
آرد1 قاشق غذاخوری سرپر
دوغ یا آب2 لیوان
نمک، فلفل، زردچوبهبه میزان لازم
نعنا خشکبه میزان لازم

طرز تهیه: شوربای ماست شباهت زیادی به کال جوش دارد؛ در اولین مرحله باید ماست چکیده را با دوغ یا آب سرد رقیق کنید و خوب هم بزنید تا بافت آن یکدست و یکنواخت گردد. حالا پیاز را به صورت نگینی خرد یا رنده کنید و در میزانی روغن تفت دهید. پس از اینکه پیاز نرم و سبک شد، نمک، فلفل، زردچوبه و نعنا را به آن اضافه کنید و 30 ثانیه تفت دهید. حالا گردوی خرد شده را در آن بریزید و بعد آرد را اضافه کنید. پس از گذشت 1 دقیقه که گردو و آرد تفت خورد، ترکیب ماست و دوغ را در آن بریزید. حالا مواد را مدام هم بزنید تا کم کم آغاز به جوشیدن کند. پس از اینکه مواد به جوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا به مدت 20 دقیقه روی حرارت بماند و به غلظت کافی برسد. حالا شوربای ماست را در یک ظرف مناسب سرو کنید و با نان خشک میل نمایید.

نکته1: بهتر است ماست یا دوغ تان برای درست کردن شوبای ماست، ترش باشد.

نکته2: می توانید در آخر چند عدد تخم مرغ داخل شوربا بشکنید و درب آن را بگذارید تا تخم مرغ ها کاملا بپزد. در این حالت نباید تخم مرغ ها را هم بزنید.

طرز تهیه شوربا تبریز

شوربای تبریز که با نام سوزی شوربا شناخته شده است، یکی از غذاهای قدیمی و اصیل آذربایجان است که با مواد اولیه بسیار ساده درست می گردد اما فواید زیادی برای بدن دارد. برخی ها این غذا را با نام شوربای تره هم می شناسند. برای درست کردنش به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازممیزان
تره تازه250 گرم
برنج1 پیمانه
سیب زمینی2 عدد
گوجه فرنگی3 عدد
تخم مرغ1 عدد
روغن دنبه یا نباتی2-3 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم

طرز تهیه: تره ها را تمیز بشویید، پس از آنکه آب اضافی آن رفت، به یاری تخته آشپزخانه و یک کارد تیز، آن ها را برش بزنید. احتیاجی نیست که تره ها بیش ازحد ریز گردد. درون قابلمه کمی روغن بریزید و تره ها را در آن میزانی تفت دهید. حالا گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید و پس از اینکه عطر تره ها آزاد شد، به آن اضافه نمایید. زردچوبه و رب گوجه فرنگی هم به تره ها و گوجه های نگینی شده درون تابه بیفزایید و همه مواد را به خوبی هم بزنید. حالا سیب زمینی ها را به صورت 4 قاچ برش بزنید و به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. پس از آن به میزان 2 پیمانه آب در قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید. اجازه دهید تا غذا برای مدت زمان 30 دقیقه روی حرارت کم بماند تا سیب زمینی ها به طور کامل بپزد. پس از آن برنج را اضافه کنید و منتظر بمانید تا برنج ها به حالت نیم پز دربیاید. حالا تخم مرغ را اضافه کنید و اجازه دهید تا تخم مرغ خودش را بگیرد. دقت کنید که تخم مرغ ها نباید هم بخورد. حالا آب شوربا را از مواد آن جدا کنید و بگذارید تا مواد روی حرارت ملایم بماند و برنج کاملا بپزد. می توانید آب شوربا را با نان تلیت شده، انواع سبزیجات و ترشی ها میل کنید. بقیه مواد را هم پس از اینکه کمی پخت، از روی حرارت بردارید و در یک ظرف مناسب سرو نمایید.

و در آخر

در روزهای سرد سال، هیچ چیز به میزان یک کاسه سوپ یا آش داغ جاافتاده نمی تواند سرما و خستگی را از بدن تان بیرون بکشد. سوپ ها و آش ها آنقدر تنوع دارند که می توانید بر اساس ذائقه خود یکی از آن ها را برای پختن انتخاب کنید. ما در این مطلب طرز تهیه آش شوربا را به چند روش شرح دادیم که یک آش کاملا اصیل و ایرانی است و می تواند برترین گزینه برای مقابله با مریضی های روزهای سرد سال باشد. براساس ذائقه خود یکی از این روش ها را برای پخت آش شوربا انتخاب کنید و با میل کردن آن از فصل های سرد سال لذت ببرید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 9 مرداد 1403 بروزرسانی: 9 مرداد 1403 گردآورنده: taverna.ir شناسه مطلب: 2313

به "طرز تهیه آش شوربا، یک آش مقوی و خوشمزه ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش شوربا، یک آش مقوی و خوشمزه ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید