چگونه ویزای شینگن بگیریم؟
به گزارش تاورنا، پیمان شینگن قراردادی است که در سال 1985 میان 26 کشور قاره اروپا بسته شده است. بر اساس این قرارداد ورود تمامی افرادی که خارج از کشورهای اروپایی هستند به اتحادیه شینگن نیازمند اخذ ویزای شینگن است. کسانی که از اتباع این 26 کشور نباشند و تمایل دارند به این کشورها سفر نمایند باید پیش از ورود خود به محدوده کشورهای عضو اتحادیه شینگن تقاضای ویزا نمایند. این پیمان برای کنترل ورود و خروج افراد به اتحادیه بسته شده است.
ساکنان کشورهای استرالیا، ژاپن، کره جنوبی، مالزی و آمریکا به غیر از برخی از کشورهای آمریکایی نظیر کلمبیا و بولیوی احتیاجی به دریافت ویزای شینگن ندارند و ورود آن ها به کشورهای اتحادیه شینگن بدون مانع است.
در سال 1391 با راه اندازی سیستم VIS قوانین دریافت ویزا از اتحادیه شینگن یکپارچه تر از پیش شد. VIS سامانه ای است که اطلاعات جامع ویزای شنگن در آن ثبت می گردد. راه اندازی سیستم VIS در منطقه شینگن به منظور اجرای کامل قوانین فرانتکس (آژانس امنیتی مرکزی مرزهای خارجی اتحادیه اروپا) است. این سامانه با ثبت اطلاعات و ارائه آن در مرزهای ورودی شینگن مقامات مرزی را از سابقه ورود و خروج اتباع خارجی آگاه می نماید. در واقع این مقامات مرزی هستند که ورود افراد به محدوده شینگن را تایید یا رد می نمایند و داشتن ویزای شینگن به منزله ورود قطعی افراد به محدوده نخواهد بود.
کشورهای عضو اتحادیه شینگن
از زمان ثبت قرارداد شینگن بیست و شش کشور عضو اتحادیه شینگن برای ورود و خروج اتباع خارجی قوانین یکسانی را در نظر دریافتد. کشورهای عضو اتحادیه شینگن شامل کشورهای آلمان فرانسه، هلند، لوکزامبورگ، اسپانیا، بلژیک، پرتقال، ایتالیا، یونان، اتریش، دانمارک، سوئد، لیختن اشتاین، نروژ، فنلاند، ایسلند، لیتوانی، لتونی، ایسلند، لهستان، چک، اسلواکی، مجارستان، اسلوونی، مجارستان، مالت و سوییس است.
برای دریافت ویزای شینگن می توان به وسیله سفارت یکی از این کشورها اقدام کرد و مدارک مورد احتیاج برای دریافت ویزا را به سفارت مربوطه تسلیم کرد. پس از دریافت ویزا ورود به تمام کشورهای عضو اتحادیه امکان پذیر است اما بر اساس قانون فرانتکس، اولین ورود فرد به اتحادیه شینگن در مرز کشوری انجام گردد که به وسیله آن اقدام به دریافت ویزای شینگن نموده است. همچنین افراد ملزم هستند تا هنگام تسلیم تقاضای ویزای شینگن کشورهایی که برنامه سفر به آن را دارند در نامه درخواست خود معین نمایند.
در صورتی که فرد از مرز دیگری به غیر از کشور صادرنماینده ویزای شینگن قصد ورود به اتحادیه را داشته باشند، مقامات مرزی می توانند از ورود آن فرد به کشور ممانعت نمایند. بهترین راه چاره ورود به اتحادیه شینگن به وسیله مرز کشور صادر نماینده شینگن است.
قوانین حوزه شینگن چیست؟
قوانین حوزه شینگن تصویب شد تا تمامی کشورهای عضو اتحادیه از یک پروتکل اصلی برای پذیرش اتباع خارجی پیروی نمایند. تعداد 2500 کنسولگری و سفارتخانه عضو اتحادیه شینگن به سیستم VIS وصل شدند و اطلاعات در اختیار تمامی آن ها نهاده شد تا اطلاعات و سوابق اتباع خارجی در آن آنالیز گردد.
همان طور که گفته شد یکی از مهم ترین قوانینی که در پیمان شینگن و قوانین فرانتکس اجرا می گردد ورود افراد به وسیله مرز کشوری است که ویزای شینگن را صادر نموده است. VIS یکی از عظیم ترین بانک های اطلاعاتی است، در این سیستم اثر هر ده انگشت افراد ثبت می گردد و این اطلاعات در دسترس کشورهای دیگر عضو اتحادیه شینگن قرار می گیرد.
مدارک لازم برای دریافت ویزای شینگن
برای دریافت ویزای شینگن باید به سفارتخانه یا کنسولگری کشور مورد نظر مراجعه کنید و فرم رایگانی که برای درخواست ویزای شینگن فراهم شده است را پر کنید. علاوه بر این فرم مدارک دیگری احتیاج است که به طور کلی مانند تمامی مدارکی است که هنگام اخذ ویزا از هر کشور دیگری ارائه می کنید.
داشتن پاسپورت معتبر، ارائه حساب های اقتصادی و عکس جدید از چهره فرد از مدارکی است که به طور معمول در تمام سفارتخانه ها از افراد گرفته می گردد. در فرم مربوط به ویزای شینگن دلایل سفر نیز باید ذکر گردد و تمامی این مدارک به کنسولگری یا سفارتخانه تحویل گردد. پس از آن کنسولگری زمانیرا برای آنالیز درخواست و مدارک در نظر می گیرد و پس از آن وقتی برای مصاحبه در نظر می گیرد و بر اساس آن درخواست ویزای شینگن را رد یا تایید می نماید.
ویزای شینگن شامل چند نوع ویزا است که بر اساس ماهیت و هدف سفر اتباع خارجی به کشورهای عضو اتحادیه از جانب سفارت یا کنسولگری صادر می گردد. ویزای شینگن شامل انواع زیر می گردد:
- ویزای عادی شینگن USV
- ویزای معتبر در منطقه LTV
- ویزای ملی شینگن
ویزای عادی شینگن
ویزای عادی شینگن خود به سه دسته ویزای A و B و C تقسیم می گردد. این نوع از ویزا به دارنده ویزا اجازه می دهد در مدت زمان مشخص شده که حداکثر 90 روز است در کشورهای عضو اتحادیه اروپا اقامت داشته باشد. ویزای عادی شینگن در نوع A اجازه می دهد اتباع خارجی برای تغییر پرواز خود در فرودگاه های عضو اتحادیه اقامت داشته باشند.
ویزای نوع B اجازه می دهد اتباع خارجی به مدت 5 روز در کشور صادرنماینده ویزای شینگن تردد داشته باشند. این ویزا نیز به عنوان ویزای ترانزیت صادر می گردد و صدور این ویزا برای گردشگران با هدف سفر تفریحی نیست.
ویزای نوع C ویزایی است که به متقاضی اجازه می دهد در مدت زمان 90 روز در اتحادیه شینگن حضور داشته باشد. این ویزا خود به سه دسته تقسیم می گردد، ویزای نوع C با اجازه یک بار ورود، دو بار ورود و چند بار ورود به اتحادیه شینگن. با توجه به این ویزا از زمان صدور آن متقاضی می تواند بر اساس تعداد دفعات مشخص شده در ویزا از مرزهای اتحادیه شینگن عبور کند.
ویزای معتبر در منطقه LTV
این نوع ویزای شینگن به متقاضی اجازه می دهد تنها به کشور صادرنماینده ویزا سفر کند. در برخی موارد ورود به کشورهای دیگر عضو اتحادیه برای فرد متقاضی امکان پذیر است اما ورود به کشورهایی غیر از کشورهای ذکر شده در این ویزا برای متقاضی امکان پذیر نیست.
ویزای ملی
این نوع ویزای شینگن برای افرادی صادر می گردد که قصد تحصیل، کار یا اقامت دائم در یکی از کشورهای عضو اتحادیه شینگن را دارند. صدور این ویزا به معنی دریافت اقامت دائم آن کشور نیست، بلکه افراد باید پس از انتها دوره ای که در ویزا ذکر شده است به کشورشان بازگردند یا نسبت به تمدید ویزای خود اقدام نمایند. جهت دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید از سایت https://www.wisa.ir و یا آژانس مسافرتی گردشگری شمیران گشت تماس بگیرید.
منبع: مجله سفر