11 کیک خوشمزه روسی که حتما باید امتحان کنید
به گزارش تاورنا، کیک ها و دسرهای متنوع از گذشته تا به امروز نقش پررنگی در فرهنگ غذایی روسیه داشته اند. کیک های خوشمزه روسی یکی از جذابیت های شیرین سفر به این کشور پهناور است که حتما باید امتحان کرد.
دسرها همواره در میز روسی جایگاه ویژه ای داشته اند و فرهنگ غذایی این ملت، پر از کیک های لذیذ است. معمولا این کیک ها با خامه شیرین پوشیده می شود و با آجیل و میوه آن ها را تزئین می کنند. در سفر به روسیه طعم این کیک ها را امتحان کنید؛ قطعا باز هم هوس می کنید که از این خوشمزه های شیرین میل کنید. در تابستان پیش رو می توانید هم برای لذت بردن از آب و هوای خنک و جاهای دیدنی و تاریخی این کشور و هم برای چشیدن دسرها و کیک های لذیذ آن، تور روسیه رزرو کنید و سفری شیرین را به خاطرات به یادماندنی تان اضافه کنید.
اگر می خواهید برای تعطیلات برنامه سفر بریزید، ما به شما در انتخاب بهترین تور کمک می کنیم؛ برای انتخاب تورهای ترکیبی روسیه، می توانید به کمک خبرنگاران تورهای آژانس های همکار را مشاهده و قیمت آن ها را مقایسه کنید؛ ما این امکان را فراهم کرده ایم تا بتوانید به راحتی و در کمترین زمان، سفرتان را مقرون به صرفه تر از همه جا برنامه ریزی کنید.
کیک مسکو
کیک مسکو به تازگی و در سال 2015 به فهرست کیک های روسی اضافه شده است و می توانید آن را از تمامی شیرینی فروشی های مرکز تهیه کنید. این کیک با تزیینات خامه مانندی پوشیده می شود و جزو کیک های اسفنجی به شمار میرود و لایه های میانی اش را با گردو و شیر غلیظ پر می کنند. این کیک واقعا یک کیک مردمی است؛ بیش از 200 هزار نفر مردم مسکو به آن رای دادند. کیک مسکو در این رای گیری حق این را به دست آورد که نام مرکز روسیه را یدک بکشد و کننده ای از این شهر باشد.
کیک کیف (Kiev)
کیک کیف از اواسط دهه 50 میلادی، در دوران اتحاد جماهیر شوروی تولید و خیلی زود، به یکی از دسرهای محبوب در سراسر این کشور تبدیل شد.
این کیک از پنج مغز آجیل متفاوت از جمله فندق و بادام هندی تهیه می شود که آن ها را در لایه های میانی کیک اسفنجی پخش می کنند؛ چنین کیک هایی در آشپزی دوران شوروی رایج نبود.
باوجود کمبود مواد غذایی شدید، کیک کیف نشان دهنده سبک پخت کیک پرملات و نسبتا گران در اوایل قرن بیستم است؛ در دستور اصلی این کیک از 600 گرم کاستارد (نوعی فرنی با تخم مرغ، شیر و شکر و...) و 400 گرم سفیده تخم مرغ استفاده می شود.
کیک پراگ
این کیک شکلاتی غلیظ با شیر تغلیظ شده و 7 عدد تخم مرغ تهیه می شود. کیک پراگ هیچ ارتباطی با جمهوری چک ندارد. در دهه 70 میلادی، سرآشپز رستوران مشهوری به نام رستوران پراگ در مسکو این کیک را می پخت و به همین دلیل، نام رستوران را روی کیک گذاشتند. این رستوران در دوران شوروی غذاهای بسیار خوشمزه ای عرضه می شود و در صنعت غذا، معروفیت و اعتبار زیادی داشت. این کیک شکلاتی خوشمزه یکی از اشتهابرانگیزترین دسرهای این رستوران محسوب می شد.
کیک شیر پرنده
کیک شیر پرنده نماد ریاضت دوران حکومت شوروی است؛ این کیک در آن زمان ابداع شد و واکنشی به کیک های گران و پرملات دهه 50 میلادی و موفقیت دیگری از رستوران پراگ محسوب می شد. تیم آشپزی این رستوران در طول 6 ماه آزمون و خطاهای بسکمک انجام دادند تا به میزان صحیح مواد تشکیل دهنده این کیک برسند.
کیک شیر پرنده با نام Ptichye Moloko شناخته می شود و ترکیبی از بیسکوئیت اسفنجی با لایه ای از موس (حاوی سفیده تخم مرغ، خامه و ژله) یا سوفله و حتی مارشمالو است که با لایه ای از شکلات پوشانده شده است. در دوران شوروی این کیک طرفداران زیادی پیدا کرد و هنوز هم محبوبیت خود را بین روس ها حفظ کرده است.
کیک موراوینیک (Muraveynik)
کیک موراوینیک شکلی شبیه به لانه مورچه دارد و به همین دلیل به آن کیک لانه مورچه ای نیز می گویند. اگر نمی توانید خمیر خامه ای تهیه کنید، می توانید از بیسکوئیت شکسته یا کیک اسفنجی استفاده کنید. بیسکوئیت ها با کره شکلاتی و گردو ترکیب می شود و در نهایت کیک را به شکل تپه سرو می کنند. روی کیک را با شکلات تزئین می کنند و دسر فوق العاده ای در کنار چای عصرگاهی است.
کیک مدوویک (Medovik)
کیک عسلی روسی نوعی کیک لایه ای است که با خامه ترش (سرشیر) یا خامه زده شده تهیه می شود و برای کسانی که طعم شیرینی ملایم را ترجیح می دهند، مناسب است. قدمت این کیک به قبل از دوران شوروی بازمی شود که در ابتدا از طریق سرآشپز شخصی تزار الکساندر اول پخت می شد. عسل یک شیرین کننده سنتی در آشپزی روسی است و هنوز هم به همراه شیر تغلیظ شده (که به بیسکوئیت طعم کارامل بسیار خوشمزه ای می دهد) به خمیر بیسکوئیت اضافه می شود.
کیک پلیوت (Polyot Cake)
این کیک کرم کره ای و مرینگی در دهه 50 میلادی در دوران شوروی ابداع شد. کیک پلیوت نیز مانند کیک کیف، کننده ای از دسرهای تجملاتی است که در آن زمان طرفداران زیادی داشت. امروزه این کیک را با بادام هندی یا فندق تهیه می کنند. در گذشته کیک پلیوت را در فستیول ها یا مناسبت های خاص سرو می کردند، اما این روزها هر زمان که بخواهید، می توانید این کیک را نوش جان کنید.
کیک Skazka
Skazka که به معنی قصه و افسانه پریان است، یکی از مقرون به صرفه ترین کیک های دوران حکومت شوروی بود. علاوه بر این، پختن این کیک نیز بسیار آسان است و به همین دلیل، امروزه نیز مانند زمان اتحاد جماهیر شوروی، طرفداران زیادی دارد. این کیک ترکیبی از بیسکوئیت و عصاره پرتغال است که با شکر و تخم مرغ و میوه های قندی تزئین می شود.
کیک ناپلئونی
کیک ناپلئونی نام خود را از خمیرهای لایه ای که شبیه کلاه ناپلئون بود، گرفته است؛ این کیک در سال 1912 در مراسم سالگرد پیروزی روسیه در برابر روسیه در جنگ میهن پرستانه پخته شد. لابه لای این خمیرها کاستارد می مالند و روی آن خرده نان می پاشند. با این حال در دوران شوروی کیک های متنوعی پخت می شد و کیک ناپلئون در دوران کمبود مواد غذایی، نتوانست با کیک های ساده تر خوب رقابت کند. در نتیجه این کیک جایی در شیرینی فروشی ها نداشت و مردم در خانه آن را می پختند، جایی که آزاد بودند از هر مواد اولیه ای استفاده کنند.
پانچو (Pancho)
پانچو یکی دیگر از کیک هایی است که به تازگی به فهرست کیک های روسی اضافه شده است. دستور اصلی این کیک بر اساس دستور خانم های خانه دار تهیه می شود. شکل این کیک جوری است که گویا ذوب شده است، اما شکل عجیب و غریب آن بخشی از جذابیتش محسوب می شود و لقب کیک آتشفشانی را کسب کرده است.
لایه های شکلاتی و وانیلی با خامه وانیلی ترکیب شده و با آجیل و گیلاس تزئین می شود و در نهایت روی آن شکلات آب شده می ریزند. اگر دوست دارید کیک پرملات و غلیظ تری داشته باشید، می توانید به لایه های میانی سرشیر هم اضافه کنید.
کیک لمونیک (Lemonnik)
لمونیک بیشتر شبیه شیرینی است تا کیک و حتی بسیار سبک تر و کم کالری تر از شیرینی ها و دسرهایی است که با خامه ترش و کره زیاد تهیه می شود. این کیک برای تابستان بسیار مناسب است و لیموی استفاده شده، کمی به کیک مزه ترشی می دهد. این کیک از خمیر بریزه تهیه می شود و روی آن را تکه هایی از لیمو که با شکر مخلوط شده است، می پوشانند.
منبع: کجارو / thespruceeats.com / theculturetrip.com