ارزش غذایی نارگیل
به گزارش تاورنا، میوه ها محتوی انواع ویتامین، فیبر غذایی، موادمعدنی، آنزیم ها و دیگر ترکیبات می باشند و در تغذیه انسان اهمیت فوق العاده ای دارند و نقش آنها در سلامت و شادابی انسان، از نظر علمی و تجربی برای عموم مردم اثبات شده است. به طور مثال، در میان وعده ها، می توان به جای تنقلات کم ارزش، از انواع میوه های تازه، آبمیوه های طبیعی و میوه های خشک استفاده نمود. از جمله این میوه های مفید، نارگیل می باشد که این مقاله به اختصار به بیان ارزش غذایی و خواص دارویی این میوه می پردازد:
ارزش غذایی نارگیل
نویسنده:مهندس مسعود خبازی
میوه ها محتوی انواع ویتامین، فیبر غذایی، موادمعدنی، آنزیم ها و دیگر ترکیبات می باشند و در تغذیه انسان اهمیت فوق العاده ای دارند و نقش آنها در سلامت و شادابی انسان، از نظر علمی و تجربی برای عموم مردم اثبات شده است. به طور مثال، در میان وعده ها، می توان به جای تنقلات کم ارزش، از انواع میوه های تازه، آبمیوه های طبیعی و میوه های خشک استفاده نمود. از جمله این میوه های مفید، نارگیل می باشد که این مقاله به اختصار به بیان ارزش غذایی و خواص دارویی این میوه می پردازد:
تعاریف:شیره نارگیل: مایع آبکی که داخل نارگیل وجود دارد.
شیر نارگیل: مایعی که از له کردن و چرخ کردن گوشت سفید نارگیل به دست می آید.
روغن گوشت نارگیل: به حاصل تقطیر گوشت سفید نارگیل گفته می شود.
ارزش غذایی نارگیل:
ارزش غذایی نارگیل بیشتر در میوه آن نهفته می باشد. گوشت نارگیل دارای آنزیم های مختلف مانند انورتین، اکسیداز و کاتالاز می باشد. همچنین در شیر نارگیل اسیدهای آمینه مختلفی از جمله هیستیدین، آرژینین، پرولین، لوسین و آلاتین موجود می باشد.
مغز یا گوشت میوه نارگیل به شکل های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، از جمله تهیه پودر و آرد نارگیل از مغز گوشت تازه نارگیل که در صنایع غذایی و شیرینی سازی کاربرد دارد. مغز خشک نارگیل هم غنی ترین منبع روغن گیاهی با 60 تا 67 درصد چربی می باشد که مصرف خوراکی و دارویی داشته و در ساخت صابون، پاک نماینده ها، شامپوها و...هم کاربرد دارد.
راهنمای انتخاب نارگیل:
هنگام خرید نارگیل، میوه ای را انتخاب کنید که سنگین باشد و هنگام تکان دادن، صدای مایع داخل آن شنیده شود، زیرا اگر بدون مایع باشد، حتما کهنه بوده و یا شیره محتوی آن خارج شده است.
با اینکه روغن نارگیل یک روغن گیاهی است، اما دارای مقدار زیادی چربی اشباع می باشد، به همین دلیل افراد دچار چربی خون بالا و بیماران قلبی نباید از روغن نارگیل استفاده نمایند.
منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100
منبع: راسخون