خواص نیش زنبور عسل چیست؟
به گزارش تاورنا، نیش زنبور عسل امروزه یک روش درمانی در طب سنتی است. خواص نیش زنبور عسل برای کاهش التهاب، درمان آرتریت و ام اس، بازسازی سیستم عصبی، تضعیف ویروس اچ آی وی و پیشگیری از سرطان موثر است.
با ما همراه باشید و درباره وبلاگ ساعت اینترنتی بیشتر بدانید.
خبرنگاران | سرویس سلامت - آیا تا به حال از خواص نیش زنبور عسل چیزی شنیده اید؟ یونان، چین و مصر باستان در گذشته های بسیار دور برای درمان بیماری ها از زنبور استفاده می کردند. آن ها علاوه بر نیش، از موم و عسل برای کاربرد های پزشکی و بعداشتی بهره می بردند. نیش زنبور عسل برای درمان آرتروز استفاده می شد. خواص محصولات ناشی از زنبور عسل افزایش گردش خون در بدن و کاهش التهاب و درد است. امروزه نیز در کشور های پیشرفته مانند اروپا و امریکا از نیش زنبور برای درمان استفاده می کنند. داروسازان نیز زهر زنبور را از بدن آن خارج کرده و برای دارو های مورد مصرف بکار می برند. در ادامه به توضیح ترکیبات، مصرات و خواص نیش زنبور عسل پرداخته می شود.
ترکیبات نیش زنبور عسل
40 درصد از ترکیب نیش زنبور عسل از ماده شیمیایی به نام ملتین است. این ماده خاصیت ضد سرطانی، ضد میکروب و باکتری و ضد التهابی بسیار بالایی دارد. این نیش، در کنار ترکیبات دیگر، برای افزایش سیستم ایمنی بدن بسیار مفید و اثرگذار است. از ترکیبات دیگر آن می توان به اسید های آمینه، گلوکز، پروتئین اشاره کرد.
خواص نیش زنبور عسل
1. تسکین آرتریت
در مطالعات پزشکی و در آزمایشات مرتبط با خرگوش، زهر زنبور عسل منجر به جلوگیری آرتریت در این حیوان شد. محققین بر این باورند که زهر زنبور عسل به کمک هورمون گلوکوکورتیکوئید آرتریت را درمان می کند. این هورمون سبب می شود که التهاب کاهش یابد و بر روی التهاب اثرگذار است.
2. درمان ام اس
یکی از بهترین خواص نیش زنبور عسل درمان و پیشگیری از ام اس است. امروزه در ایالت متحده زنبور درمانی یک شیوه درمانی در طب سنتی و مکمل است که در چند سال گذشته کمک شایانی به درمان و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری ارائه کرده است. نیش زنبور با اثرگذاری بر روی سیستم های عصبی و اعصاب به درمان و پیشگیری از این بیماری کمک می کند. از جمله موارد اثربخش افزایش استقامت، کاهش خستگی و کاهش تشنج و انقباض عضلات است.
3. کاهش التهاب
از بین بردن ورم مفصلی یا التهاب های پوستی یکی دیگر از خواص نیش زنبور عسل است. ترکیبات زهر زنبور عسل خاصیت ضد التهابی دارند. ملیتین، آدولاپین موادی هستند که وقتی وارد بدن شوند موجب کاهش التهاب می شوند.
4. تسکین درد قاعدگی
محققان به صورت تجربی به این مهم دست یافتند که تزریق زیر پوستی زهر زنبور عسل موجب تسکین درد های دوران قاعدگی می شود. این سم می تواند بعضی از نازایی ها که به دلیل عدم تخمک گذاری یا اختلال در تخمک گذاری زنان است، درمان کند. پژوهش ها این موضوع را بیان می کند که از بروز یائسگی زودرس جلوگیری می کند.
5. عامل بیماری اچ آی وی را تضعیف می کند
ترکیبات موجود در زهر زنبور عسل می تواند به از بین بردن ویروس اچ آی وی کمک کند و به سلول های اطراف آن آسیب وارد کند.
6. بازسازی سیستم عصبی
بازسازی و تحریک سیستم عصبی یکی دیگر از خواص نیش زنبور است. سم زنبور عسل به صورت طبیعی یا تزریق به ترمیم و بازسازی غلاف های میانی اعصاب که به دلایل مختلف دچار اختلال شده؛ کمک می کند. این سم با تحریک سیستم دفاعی و عصبی بدن به فرایند درمانی بیمار سرعت می بخشد.
7. داروسازی
شرکت های داروسازی های بزرگ در سراسر جهان برای ساخت پادزهر ها و بعضی دارو ها از نیش زنبور عسل استفاده می کنند.
8. متوقف کردن رشد سلول های سرطانی
در بدن انسان سلول ها بعد از مدت زمان معین کم کم ضعیف شده و به مرور از بین می فرایند. این سیستم (مرگ برنامه ریزی شده سلولی) نام دارد. این سیستم دارای نظم معینی است و سلول با برنامه ای خاص از بدن دفع می شود. حال اگر هر عاملی این فرایند را مختل یا سرعت آن را کند کند، احتمال ابتلا به سرطان بیشتر می شود. محققان در پژوهش های خود دریافتند که زهر نیش زنبور با تحریک فرایند مرگ سلول ها و حذف به موقع آن ها، می تواند از ابتلا به انواع بیماری سرطان پیشگیری کند. وقتی سم نیش زنبور وارد بدن می شود، می توان از حذف و دفع به موقع سلول ها مطمئن شد و شانس ابتلا به سرطان به صفر می رسد.
عوارض طبیعی نیش زنبور عسل
بعد از اینکه زهر وارد بدنتان شد از علائمی، چون اختلال در خواب، خارش و گر گرفتگی نگران نباشید. از راه های خانگی برای تسکین محل برخورد نیش، خمیر سدر و ماست است که میزان زیاد به خارش و التهاب آن کمک می کند. اثر ظاهری نیش، معمولا در بیشتر بیماران بعد از 2 روز از بین می رود.
مواردی که نباید از نیش زنبور به عنوان روش درمان استفاده کرد
- اگر آلرژی شدید دارید.
- اگر دیابت دارید.
- سل یا سیفلیس دارید.
- بعد از مصرف دارو ها و فرآورده های حاوی الکل مانند شربت دیفن هیدرامین و یا الکل هایی که برای ضدعفونی کردن هنگام دریافت تزریق به بیماری توصیه نمی شود؛ زیرا نیش زنبور با الکل به هیچ عنوان سازگاری ندارد.
- در دوران بارداری از شیوه زنبور درمانی به هیچ وجه استفاده نکنید.