طرز تهیه خلال پسته خانگی
به گزارش تاورنا، روش های زیادی برای خلال کردن پسته وجود داره اما ما یکی از ساده ترین و سریع ترین روش ها رو به شما آموزش می دیم. بر خلاف انواع روش ها که با جوشاندن پسته، طعم و خواص اون کاهش پیدا می کنه از یک روش بسیار ساده و کاربردی برای خلال کردن پسته ها استفاده می کنیم. پس برای آماده کردن یک خلال پسته خوش رنگ و خوش طعم با ما همرا باشید.
اگرروز های اول مهر سری به میوه فروشی ها و میدان های تره و بار بزنید به وفور پسته تَر می بینید. با توجه به شرایط مختلف آب و هوایی و برداشت پسته در شهرهای مختلف کشور، معمولا در بیشتر منطقه ها در دو ماه شهریور و مهر، بیش از هر زمان دیگری این محصول در بازار وجود دارد. به طبع با توجه به فراوانی این محصول، قیمت آن نیز در این ماه ها به حداقل خود می رسد. این بازه دوماهه برترین زمان تهیه کردن پسته خام (تر) برای خشک کردن و استفاده در مابقی ایام سال است.
ما حساب کتاب کردیم، دیدیم اگر پسته خام رو خریداری کنید و حوصله خلال کردن اون رو داشته باشید، به طور میانه تقریبا 2.5 برابر حالتی که مستیقیما خلال پسته می خرید، از این محصول عایدتون می شه. تازه اگر خلال پسته ای که بیرون می خرید قاطی نداشته باشه. از طرفی با توجه به شرایط مالی این روزها و نرخ قیمت بالای پسته خشک و خلال پسته، امکان خرید اون برای بسیاری از خانواده ها میسر نیست. پسته علاوه بر طعم بی نظیرش و با توجه به رنگ سبز دل نشینش می تونه گزینه خیلی مناسبی برای تزیین بیشتر غذاها و دسرها باشه و به شما برای شیک کردن و خوشمره تر کردن غذاها یاری می کنه. برای کدبانوهایی که به شیرینی پزی و پختن کیک عادت دارن خلال پسته یکی از مواد مهمه که شاید این روزا جاشون تو آشپزخونه حالی باشه. بعلاوه از پوستش میتونین مربای خوشمزه درست کنین.
برای مشاهده طرز تهیه مربای پوست پسته اینجا کلیک کنید.
اما ما امروز با یه روش خیلی راحت مهمون خونه هاتون شدیم تا راه کاری رو ارائه بدیم که همه بتونن از میکس خلال پسته در کنار بیشتر غذاها استفاده کنن.
مراحل تهیه خلال پسته از پسته تر:
- در اولین مرحله باید پوست نازک و میوه ایی پسته ها را جدا کنیم. بعد از این مرحله نوبت به جدا کردن پوسته استخوانی پسته ها می رسد. بهتره برای راحت تر انجام دادن این مرحله تقریبا یک ساعت اون هارو توی هوا آزاد قرار بدیم تا پوستشون یه کم خشک تر بشه و مغزها رو بتونیم سالم از بینشون در بیاریم.
- بعد از جدا سازی پوسته استخونی پسته ها ،مغز پسته هامون رو توی کاسه آب (ترجیحا خنک) می ریزیم. توجه داشته باشید مراحل رو پشت سر هم انجام بدید. مثلا اول پوست میوه ای، بعد پوست استخوانی بعد که این مرحله پوست گیری انجام شد همه پسته های مغز شده رو با هم توی کاسه آب بریزید. پسته های مغز شده باید نیم ساعت توی آب غوطه ور بشن.وقتی پسته ها توی آب می مونن باعث می شه آب بین پسته و پوسته قرار بگیره. همین علت موجب می شه خیلی راحت بتونیم پسته ها رو از پوسته سوم خارج کنیم.
- حالا یک چاقو بردارید و دونه دونه پسته ها رو در بیارید و از وسط و پایین پسته یک قاچ کوچیک روی اون بزنید. به مقدار ای که یه کم پوست پسته پاره بشه کافیه.
- یکی از زمان گیرترین مرحله ها و شاید می تونم بگم سخت ترین مرحله ها همین مرحله است که باید با یک چاقو تیز پوست پسته هارو پاره کنیم و با فشار بین دو انگشت مغز سبز و خوش طعم پسته رو در بیاریم. اگر توی این مرحله دو نفر باشید خیلی سرعت کار بالا می ره. یک نفر پسته ها رو قاچ بزنه و یک نفر پوستشون رو بکنه. اگر کندن پوست برخی هاشون سخت بود، انگشت هاتون رو توی آب زنید. خیسی به همین مقدار برای کندن پوست کافیه. تا این جا اصطلاحاً پسته هامون سه پوسته شدن.
- بعد از این مرحله باید با چاقو مغزهامون رو به صورت خلال برش بزنیم (دقت کنید که زیاد نازک خلال نکنید چون بعد از خشک شدن درصدی از آب پسته ها تبخیر می شه و باعث می شه که خلال ها باریک تر و کوچک تر بشن)
- در مرحله پایانی خلال کردنمون، برای خشک کردن از یه پارچه نخی باید یاری بگیریم. خلال ها رو روی اون پهن می کنیم (در محیطی خنک و خشک و ترجیحا در معرض باد کولر یا پنکه) بین سه تا جهار روز به همین شکل رها می کنیم تا خوب مغزها خشک شوند (در طی این مدت روزی چندبار خلال هامون رو زیر و رو می کنیم).
- بهتره برای نگهداری مغزها اون ها رو یا توی کیسه نخی یا توی شیشه بریزیم و توی یخچال بذاریم.
نکات طلایی:
- نکته طلایی یک: در بسیاری از روش ها به شما می گن که اول مغزها رو از وسط قاچ بزنین بعد اونو توی آب بریزید. اما شما این کار رو نکنید اول بدون هیچ دست کاری مغزها رو توی آب بریزید. اگر اونا رو قاچ بزنید آب به درونشون نفوذ می کنه و زمانی که توی آب غوطه ور هست روی طعم پسته تاثیرمی ذاره.
- نکته طلایی دو: خیلی از روش ها توصیه می کنن پسته ها رو توی آب داغ و در حال جوش بریزید. این کار کندن پوست رو راحت می کنه اما خواص، طعم و رنگ پسته رو عوض می کنه. ما اصلا این روش رو توصیه نمی کنیم. توی همین آب خنک هم می شه به راحتی پوست اون هارو بکنیم.
- نکته طلایی سه: یک باور اشتباه این هست که برای بهتر خشک کردن پسته ها بهتره اون ها رو توی آفتاب بذاریم. اگر خلال پسته ها در معرض نور خورشید باشن، زردرنگ میشن و دیگه خبری از رنگ سبز و خوشکل اون ها روی غذا و شیرینی هاتون نیست.
- نکته طلایی چهار: برای خشک کردن پسته خام معمولی. خیلی ساده فقط پوست میوه ای اون رو ازش جدا کنید و مثل خلال ها تقریبا یک هفته روی پارچه نخی در جای خشک و خنک پهن می کنیم (هر روز زیر و روشون می کنیم تا کاملا خشک بشن).
امیدوارم که از دستور ساده امروزمون هم کمال لذت رو برده باشید، تا دستورای کارآمد و ارزان بعدی شما رو به خدای مهربون می سپاریم.
منبع: (foodiran.net)
منبع: اُکالا