طرز تهیه کیک گل محمدی نرم و پف مثل قنادی با 30 نکته حرفه ای

به گزارش تاورنا، گاهی فقط یک طعم و عطر خوشایند می تونه یه لحظه ساده رو به یادماندنی کنه. کیک گل محمدی از اون دسته هست که با عطر گلاب و گلبرگ های گل محمدی، حس خاصی به جمع خانوادگی یا عصرونه ها می ده. درست کردن کیک گل محمدی کار آسونیه و به راحتی هم توی فر و هم توی قابلمه یا تابه می تونین اون رو تهیه کنین. این مقاله از در رو به طرز تهیه کیک گل محمدی و نکات پخت و خوشمزه شدن کیک گل محمدی اختصاص دادیم.

طرز تهیه کیک گل محمدی نرم و پف مثل قنادی با 30 نکته حرفه ای

طرز تهیه کیک گل محمدی در یک نگاه

برای درست کردن کیک گل محمدی، فر رو روی دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنین تا فر گرم باشه. یه قالب گرد با قطر حدود 23 سانتی متر انتخاب کنین و کف و دیواره هاشو چرب کنین. توی یه کاسه، تخم مرغ ها رو با شکر و وانیل حدود 7 تا 8 دقیقه هم بزنین تا کش دار و روشن بشه. بعد روغن، شیر، گلاب و گل محمدی (تازه یا خشک شده) رو اضافه کنین و آروم مخلوط کنین.

آرد و بیکینگ پودر رو 3 بار الک کنین تا هوا بخوره، بعد مرحله به مرحله اضافه کنین و با لیسک به آرومی هم بزنین تا بافت لطیفی به دست بیاد. گردوی خردشده رو هم به آرد آغشته و به مایه کیک اضافه کنین. بعد مایه رو داخل قالب بریزین، چند ضربه بزنین تا حباب ها خارج بشن و قالب رو در طبقه وسط فر قرار بدین. حدود 45 دقیقه زمان بدین تا بپزه و بعد از خارج کردن، بذارین 10 دقیقه خنک بشه. کیک رو با احتیاط از قالب دربیارین و روی توری بذارین تا کامل خنک بشه.

شما می تونین مقدار مواد اولیه، مراحل و جزییات طرز تهیه کیک گل محمدی رو در ادامه این مطلب بخونین.

مواد اولیه برای تهیه کیک گل محمدی به روش قنادی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
آرد سفید قنادی2 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
شکر1 لیوان فرانسوی دسته دار
شیرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ3 عدد
روغن مایع3/4 لیوان فرانسوی دسته دار
گلاب1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
گلبرگ تازه گل محمدینصف لیوان فرانسوی دسته دار (یا 2 قاشق غذاخوری پودر خشک)
بیکینگ پودر2 قاشق چای خوری
وانیل1/4 قاشق چای خوری
مغز گردو خرد شده (اختیاری)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
خامه، پنیر خامه ای یا شکلاتبرای تزیین کیک گل محمدی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کیک گل محمدی: 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه کیک گل محمدی خانگی

شما می تونین با چند ماده ساده، یه کیک متفاوت و خوش طعم آماده کنین. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه کیک گل محمدی رو با هم مرور می کنیم.

مرحله اول: فر و قالب رو آماده کنین

اول از همه فر رو روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم و روشن کنین تا زمانی که مایه کیک آماده می شه، فر گرم شده باشه. یه قالب مناسب (قطر حدود 23 سانتی متر) انتخاب کنین. کف و دیواره های قالب رو با کمی روغن چرب کنین، بعد کمی آرد بپاشین یا از کاغذ روغنی استفاده کنین تا بعد از پخت، کیک راحت جدا بشه و ظاهرش خراب نشه.

مرحله دوم: تخم مرغ، شکر و وانیل رو هم بزنین

همه مواد مورد احتیاج برای درست کردن کیک گل محمدی رو از نیم ساعت قبل، از یخچال بیرون بیارین تا به دمای محیط برسن؛ این کار باعث میشه تخم مرغ ها بهتر و راحت تر پف کنن. تخم مرغ ها رو در یک کاسه بزرگ بشکنین و بعد شکر و وانیل رو بهش اضافه کنین. با همزن برقی حدود 7 تا 8 دقیقه اونها رو هم بزنین تا بافت مخلوط، کش دار و رنگش روشن بشه. این مرحله خیلی مهمه چون باعث می شه کیک پف کنه و سبک بشه.

در صورت تمایل می تونین تخم مرغ، شکر و وانیل رو به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنین.

مرحله سوم: روغن، شیر، گلاب و گل محمدی رو مخلوط کنین

روغن مایع، شیر و گلاب رو به ترکیب تخم مرغ اضافه کنین و با دور کند همزن، فقط در حد مخلوط شدن، هم بزنین. بعد گلبرگ های تازه گل محمدی یا پودر گل خشک شده رو اضافه کنین. اگه از گل خشک استفاده می کنین، می تونین قبلش با شیر یا گلاب کمی خیسش کنین تا نرم تر بشه. بعد همه مواد رو هم بزنین تا عطر و طعم گل با مواد ترکیب بشه.

برای خرید روغن مایع، شیر و گلاب اعلا از فروشگاه های به صورت خرید حضوری و اینترنتی می تونین اقدام کنین.

مرحله چهارم: آرد رو با بیکینگ پودر الک و ترکیب کنین

در این مرحله از طرز تهیه کیک گل محمدی، آرد و بیکینگ پودر رو 3 بار با هم الک کنین تا سبک بشن و گلوله نداشته باشن. بعد به صورت مرحله ای، آرد رو به مخلوط مایع اضافه کنین. با لیسک یا قاشق چوبی، به آرومی مواد رو هم بزنین تا آرد کاملا جذب بشه. مراقب باشین که زیاد هم نزنین چون پف کیک می خوابه.

آرد و بیکینگ پودر رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین خریداری کنین.

مرحله پنجم: مغز گردو رو اضافه کنین

اگه دوست دارین بافت کیک کمی متفاوت باشه، گردوی خردشده رو در این مرحله اضافه کنین. بهتره گردوها رو با کمی آرد مخلوط کنین تا ته نشین نشن و توی کل کیک پخش بشن.

مغز گردو رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.

مرحله ششم: مایه کیک رو داخل قالب بریزین

در این مرحله از طرز تهیه کیک گل محمدی، مایه کیک رو داخل قالبی که آماده نموده بودین، بریزین. برای صاف شدن سطح کیک و از بین رفتن حباب های داخل مایه کیک، چند ضربه آروم به کف قالب بزنین یا قالب رو چند بار به سطح بکوبین. این کار باعث می شه کیک یکنواخت تر بپزه و وسطش فرو رفتگی نداشته باشه.

مرحله هفتم: قالب کیک رو داخل فر بذارین

در ادامه، وقتی قالب کیک گل محمدی آماده شد، اون رو داخل فر گرم شده و در طبقه وسط فر، قرار بدین. کیک رو حدود 45 دقیقه بپزین و تا قبل از نیم ساعت، به هیچ عنوان درِ فر رو باز نکنین چون باعث می شه کیک پف نکنه یا وسطش بخوابه. بعد از 35 دقیقه، با یه خلال دندون، مایه کیک رو تست کنین. اگه خلال تمیز بیرون بیاد و مایه کیک گل محمدی بهش نچسبه، یعنی کیک پخته.

مرحله هشتم: کیک گل محمدی رو از قالب جدا کنین

بعد از پخت کیک گل محمدی، قالب رو از فر دربیارین و بذارین حدود 10 دقیقه در دمای محیط بمونه. بعد از اون، کیک رو با احتیاط از قالب جدا کنین و روی توری بذارین تا کاملا خنک بشه. اگه روی کیک پف نموده بود، با یه چاقوی تیز سطحشو صاف کنین.

مرحله آخر: کیک گل محمدی رو تزیین و سرو کنین

در آخرین مرحله از طرز تهیه کیک گل محمدی، کیک رو می تونین با پودر پسته، گلبرگ های خشک گل محمدی یا شکلات ذوب شده تزئین کنین. اگه می خواین کیکتون ظاهر خاص تری داشته باشه و مجلسی باشه می تونین روی کیک رو کمی خامه فرم گرفته () یا پنیر ماسکارپونه استفاده کنین. بعد کیک رو به مقدار های دلخواه برش بزنین و با چای، قهوه یا نوشیدنی های سرد یا گرم دلخواهتون سرو کنین.

پنیر ماسکارپونه، خامه صبحانه و انواع شکلات رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.

روش تهیه کیک گل محمدی در تابه

برای درست کردن کیک گل محمدی توی تابه، اول باید دو تا تخم مرغ رو با نصف لیوان فرانسوی دسته دار شکر و یه کم وانیل خوب هم بزنین تا رنگش، روشن و کش دار شه. بعدش روغن مایع و ماست رو اضافه و حسابی مخلوطش کنین تا یکدست شه.

حالا نوبت آرد الک شده ست، که با بکینگ پودر و کمی پودر هل مخلوط و آروم آروم به مواد کیک اضافه کنین. گل محمدی خشک شده و خردشده هم اضافه کنین. کف یه تابه رو چرب کنین. مایه کیک توی تابه بریزین و روی اون در و دم کنی بذارین. حرارت رو روی حالت خیلی کم تنظیم کنین تا تقریبا 45 دقیقه بمونه. وقتی کیک پخت، بذار یه کم خنک شه و بعد میل کنین.

نکات مهم در طرز تهیه کیک گل محمدی

  • برای تهیه کیک گل محمدی فر رو از قبل گرم کنین و روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنین. اگه برای درست کردن کیک گل محمدی از فر برقی یا توستر استفاده می کنین، دما رو 20 درجه کمتر (160 درجه سانتی گراد) تنظیم کنین تا کیک نسوزه.
  • حتما مواد اولیه مثل تخم مرغ و شیر رو نیم ساعت قبل از آغاز به کار، از یخچال خارج کنین تا به دمای محیط برسن. این کار باعث پف بهتر و بافت لطیف تر کیک می شه.
  • آرد و بیکینگ پودر رو 3 بار الک کنین تا هوا بخوره و کیک سبک تر بشه.
  • هم زدن طولانی تخم مرغ و شکر با دور تند همزن، باعث کشدار و روشن شدن رنگ مواد می شه که برای پف کیک ضروریه. پس این مرحله از طرز تهیه کیک گل محمدی رو با دقت انجام بدین.
  • برای طلایی شدن سطح کیک گل محمدی، می تونین 5 تا 7 دقیقه آخر، گریل فر رو روشن کرد.
  • برای طرز تهیه کیک گل محمدی کاکائویی، مقداری پودر کاکائو اضافه و همون مقدار رو از مقدار آرد کم کنین.
  • برای طرز تهیه کیک گل محمدی با ماست، به جای استفاده از شیر، ماست پرچرب یا ماست کم چرب، استفاده کنین یا ترکیب شیر و ماست در مایه کیک، به کار ببرید.

نکات مربوط به عطر بیشتر کیک گل محمدی

  • می تونین 2 یا 3 قاشق مربای گل محمدی (طرز تهیه مربای گل محمدی) کم شیرین رو به مایه کیک اضافه کنین تا کیک حالت ماربل پیدا کنه یا وسطش یه لایه شیرین و معطر داشته باشه.
  • در صورت استفاده از مربا در طرز تهیه کیک گل محمدی، مربای گل محمدی رو بین دو لایه مایه کیک بریزین تا وسط کیک یه لایه خوش عطر و شیرین داشته باشه.
  • برای تقویت عطر کیک گل محمدی، می تونین مقدار گلاب رو کمی بیشتر کنین، مخصوصا اگه از گل خشک استفاده می کنین.
  • اگه گل محمدی تازه ندارین، از گل خشک پودر شده استفاده کنین. به ازای هر نیم لیوان گل تازه، 2 قاشق غذاخوری پودر گل خشک کافیه.

تزئین و سرو کیک گل محمدی

  • بعد از پخت کیک گل محمدی، کمی مربا روی کیک بریزین تا سطحش مرطوب و براق بشه.
  • از پودر پسته، گلبرگ خشک، شکلات آب شده یا خامه فرم گرفته برای تزئین استفاده کنین.
  • برای بافت متفاوت، گردو، بادام یا پسته خردشده رو قبل از پخت به مایه اضافه کنین.

فوت و فن های خوشمزه شدن کیک گل محمدی

چرا کیک گل محمدی پف نمی کنه؟

دلایل پف نکردن کیک گل محمدی، یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • بیکینگ پودر کهنه یا کم: اگه بکینگ پودر تاریخ گذشته باشه یا مقدارش کم باشه، کیک اصلا پف نمی کنه.
  • هم زدن بیش از حد یا کم مواد: هم زدن زیاد مایه کیک گل محمدی باعث می شه حباب های هوا از بین برن و بافت کیک سنگین بشه. هم زدن کم هم باعث می شه مواد خوب ترکیب نشن.
  • دمای پایین یا ناهماهنگ تابه یا قابلمه: اگه حرارت خیلی کم باشه یا در طول پخت نوسان داشته باشه، کیک خوب پف نمی کنه. درب تابه رو هم نباید زود بردارین.
  • مواد سرد یا هم دما نبودن با محیط: تخم مرغ، ماست و روغن باید هم دما با محیط باشن. مواد سرد باعث می شن واکنش های شیمیایی پف دهنده درست انجام نشن.
  • آرد الک نشده یا نامناسب: آرد باید چند بار الک بشه تا هوا بگیره و سبک بشه. آرد سنگین یا با گلوتن بالا باعث می شه کیک سفت و کم پف بشه.
  • باز کردن درب تابه یا قابلمه حین پخت: این کار باعث می شه بخار خارج بشه و پف کیک بخوابه. حداقل 30 تا 40 دقیقه اول اصلا درب تابه رو برندارین.
  • قالب یا تابه نامناسب: اگه مقدار قالب کیک خیلی بزرگ باشه یا کف تابه یا قالب خوب چرب نشده باشه، کیک نمی تونه خوب پف کنه.

چرا کیک گل محمدی خمیر میشه؟

دلایل خمیر شدن کیک گل محمدی، یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • استفاده بیش از حد از ماست، شیر یا گلاب می تونه بافت کیک رو سنگین و خیس کنه.
  • اگه مواد رو زیاد هم بزنی، گلوتن آرد فعال می شه و کیک سفت و خمیر می شه. هم زدن کم هم باعث ترکیب نشدن درست مواد می شه.
  • پختن کیک با حرارت خیلی کم یا نوسانی باعث می شه وسط کیک نپزه و خمیر بمونه.
  • باز کردن درب تابه یا فر حین پخت باعث افت دما و از بین رفتن پف کیک می شه. حداقل 30 دقیقه اول اصلاً درب رو برندار.
  • استفاده از قالب یا تابه خیلی بزرگ یا نازک باعث می شه حرارت درست توزیع نشه و کیک خوب نپزه.
  • تخم مرغ، ماست و روغن باید هم دما با محیط باشن تا واکنش های پخت درست انجام بشه.
  • حذف یا جایگزینی مواد بدون توجه به نسبت ها می تونه کل بافت کیک رو به هم بزن.

چه موادی باعث خوش عطر شدن کیک گل محمدی می شن؟

استفاده از گلاب، پودر هل، و گل محمدی تازه یا خشک شده یا کمی مربای گل محمدی می تونه عطر و طعم کیک رو بهتر و عمیق تر کنین.

کیک گل محمدی رژیمی یا گیاهی با چی درست میشه؟

با جایگزین کردن تخم مرغ با پوره سیب یا ماست گیاهی و استفاده از شیر گیاهی و روغن های سالم تر، می تونین نسخه وگان یا رژیمی کیک گل محمدی رو درست کنین.

منبع: افق کوروش
انتشار: 8 مرداد 1404 بروزرسانی: 8 مرداد 1404 گردآورنده: taverna.ir شناسه مطلب: 2429

به "طرز تهیه کیک گل محمدی نرم و پف مثل قنادی با 30 نکته حرفه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک گل محمدی نرم و پف مثل قنادی با 30 نکته حرفه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید