پیش بینی وقوع پاندمی کوید 19 به وسیله پزشک آمریکایی
به گزارش تاورنا، به گزارش خبرنگاران به نقل از نیویورک پست، انتشارات برکلی مثل بیشتر ناشران انگلیسی زبان که این روزها به چاپ کتاب هایی درباره ویروس کرونا روی آورده اند، رمانی با عنوان دکترها و دوستان منتشر نموده است که ماه گذشته در بازار کتاب آمریکا منتشر شد. این رمان به وسیله دکتر کیمری مارتین پزشک ساکن آمریکا نوشته شده است که ماجرای سفر گروهی از دوستانش از دانشکده پزشکی را روایت نموده است.
دکتر مارتین در حال حاضر همراه همسر و سه فرزندش در کارولینای شمالی زندگی می نماید. مارتین در این داستان ماجرای سفر گروهی از دانشجویان دانشکده پزشکی را روایت نموده است که در سفر به کشور اسپانیا با بیماری همه گیری روبرو می شوند که سراسر دنیا به آن مبتلا شده است.
مارتین می گوید این رمان را در سال هایی نوشته است که هیچ خبری از انتشار ویروس کرونا نبود و به خاطر همین همه اتفاقات این رمان خیالی هستند و شاید برخی از آنها با واقعیت مطابقت داشته باشد. در مقدمه این رمان خطاب به خوانندگان نوشته شده است که نگارش این رمان سال های قبل از ظهور کووید 19صورت گرفته است و به طور حتم هیچ ربطی به پاندمی کنونی ندارد.
روزنامه نیویورک پست گفتگویی کوتاه با نویسنده این رمان انجام داده است که محتوای اصلی آن درباره انگیزه این پزشک آمریکایی در نوشتن این رمان بوده است:
شما رمانی درباره یک پاندمی نوشتید. و بعد از آن پاندمی رخ داد. بیشتر اتفاقات رمان شبیه دنیای واقعی هستند. اطلاعات رمان از کجا آمده است؟
خب همواره من چنین اتفاقی را تصور می کردم و همواره در کنار شغل پزشکی تحقیقات زیادی درباره اشاعه ویروس ها انجام می دادم. کتاب های مستند بسیاری مثل آنفولانزای بزرگ نوشته جان بری و یا بحران در منطقه قرمز نوشته ریچارد پریستون را می خواندم. از سال ها پیش پزشکان با چنین بیماری هایی روبرو بودند و تجربیات آنها برای نوشتن رمانم خیلی موثر بود.
شما قبلاً پزشک اورژانس بودید و حالا طبابت می کنید. چطور برای نوشتن فرصت دارید؟
خب همواره زمان هایی برای استراحت پیدا می کنم. وقتی اورژانس را ترک کردم فرصتی محدود برای نوشتن رمانم پیدا کردم و در کمترین زمان ممکن سعی کردم سال های تجربه و تخیل را کنار هم روی کاغذ بنویسم.
در بسیاری از صفحات و جملات رمان چیزهایی شبیه واقعیت مربوط به انتشار ویروس کرونا دیده می گردد. همه ویروس ها شرایط مشابهی برای اشاعه دارند؟
تا حدودی بیشتر ویروس ها سیستم ایمنی و تنفسی را هدف قرار می دهند که سابق بر این ویروس های آنفولانزا و سارس شرایط های مشابه کرونا ایجاد نموده اند. وقتی آغاز به نوشتن رمان کردم، تجربه ای مثل شیوع ویروس آنفولانزا در سال 1918 میلادی را می دانستم ولی وقتی خواستم یک ویروس خیالی بسازم. از راهنماهای موجود برای پیشگیری از بیماری های ویروسی استفاده کردم. به نوعی از مستندات علمی برای ایجاد یک ویروس خیالی بهره گرفتم.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران