چرا بعضی افراد به بادمجان آلرژی دارند؟

به گزارش تاورنا، مجله قرمز: آلرژی به بادمجان نسبتا شایع است. بادمجان یکی از اعضای خانواده تاجریزی است یعنی با سیب زمینی، گوجه، فلفل و تنباکو نسبت دارد. واکنش های آلرژِیک نسبت به این گروه از گیاهان تقریبا شایع است. آلرژی منحصر به بادمجان اگر چه نادر است، اما ممکن است ناشی از چندین عامل مختلف باشد. بادمجان یک غذای محبوب به خصوص در منطقه خاورمیانه و مدیترانه است و در بسیاری از دستورالعمل های غذایی این منطقه وجود دارد.

چرا بعضی افراد به بادمجان آلرژی دارند؟

معمولا به عنوان جانشین گوشت در غذا های گیاهی همچون برگر بادمجان، میرزا قاسمی، کشک بادمجان، خورش بادمجان و بسیاری از غذا ها وجود دارد. بسیاری از غذا ها مواد یگری هم همراه بادمجان دارند بنابراین باید به آن ها هم توجه کرد. حساسیت شامل غلظت زیاد هیستامینها، آلکالوئیدها، پروتئین های حساسیت زاد، فیتواسترول ها و رنگدانه هاست. بسته به علائم و دلیل آلرژی، واکنش ها به بادمجان از خفیف تا شدید است.

علائم آلرژی به بادمجان شبیه به سایر آلرژی های غذایی است. بیشتر آلرژی های غذایی در دوران کودکی بوجود می آیند، اما ممکن است بعدا نیز بوجود آیند. حدبیشتر 6 درصد بچه ها و 4 درصد بزرگسالان حداثل یک آلرژی غذایی دارند. شما ممکن است دچار حساسیت به بادمجان شوید حتی اگر قبلا بدون هیچ مسئله ای آن را خورده باشید.

علائم حساسیت به بادمجان

علائم حساسیت به بادمجان شبیه به سایر آلرژی های غذایی است. ممکن است شخصی متوجه علائم حین خوردن یا کمی پس از خوردن بادمجان گردد: این علائم عبارتند از:

  • خارش دهان، گلو یا لب ها
  • کهیر
  • تهوع
  • اسهال
  • سرفه
  • ناراحتی معده
  • ورم اطرف لب ها و دهان

بیشتر اوقات افراد دچار حساسیت به بادمجان، علائمشان تقریبا فورا پس از خوردن بادمجان به وجود می آید. گاهی اوقات اولین علائم ممکن است حتی تا چند ساعت پس از قرار گرفتن در معرض بادمجان آغاز نگردد. در بیشتر موارد علائم آلرژی به بادمجان شدید نیستند. البته افراد دچار آلرژی باید از خطر آنافیلاکسی مطلع باشند. یک واکنش آنافیلاکسی یک شرایط تهدید نماینده زندگی است که نیازمند توجه پزشکی فوری است. علائم آنافیلاکسی عبارتند از:

  • دشواری در تنفس
  • ورم گلو
  • خس خس
  • گیجی
  • نبض پایین
  • تهوع
  • شوک
  • دشواری در بلع

مسمومیت آلکالوئیدی

آلکالوئید ها یک رده از مواد بالقوه آلرژن هستند که عمدتا شامل اتم های نیتروژن هستند. در حالی که اثرات آلکالوئید های هیستامین بخوبی معین شده اند، یک سری متفاوت از دیگر آلکالوئید ها در گیاهان تاجریزی وجود دارند. در میان بادمجان ها این ها شامل سولامارژین، سولانیدین، سولاسودین، سولاسونین و تریژونلین هستند. اگر چه این ترکیبات ممکن است موجب واکنش های آلرژیک نشوند، دوز های بالای آن ها می تواند منجر به بروز واکنش های مسمومیت گردد. این ها عبارتند از خواب آلودگی، اسهال، استفراغ، سرگیجه و درد معده گردد. از آنجایی که پخت و پز اندازه آلکالوئید ها را کاهش می دهد، شما باید بادمجان ها را خیلی بپزید تا از این واکنش های مسمومیت جلوگیری کنید.

چه کسی دچار آلرژی به بادمجان می گردد؟

بادمجان متعلق به خانواده موسوم به تاجریزی است. افرادی که به سایر اعضای خانواده تاجریزی از جمله گوجه، سیب زمینی یا فلفل حساسیت دارند ممکن است به بادمجان نیز حساسیت داشته باشند. بادمجان نیز حاوی یک ماده شیمیایی به نام سالیسیلات است که یکی از مواد تشکیل دهنده آسپرین است. این بدین معناست که افراد مبتلا به آلرژی آسپرین یا حساسیت به سالیسیلات به احتمال بیشتری دچار آلرژی بادمجان یا عدم تحمل به اندازه زیاد سالیسیلات می شوند.

معمولا آلرژی بادمجان در اوایل کودکی بروز می نماید. بچه ها بزرگتر و بزرگسالان نیز ممکن است دچار آلرژی بادمجان یا آلرژی به سایر اعضای خانواده تاجریزی در سراسر زندگی خود شوند. شخصی که قبلا بادمجان را بدون هیچ تاثیری خورده باشد باز هم ممکن است دچار آلرژی در آینده گردد.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

افراد با علائم حساسیت غذایی باید به هنگامی که منابع علائم حساسیت زایشان معین نیست به پزشک مراجعه نمایند. علاوه بر این هر کس که دچار آلرژی به بادمجان یا سایر غذا ها باشد در صورتی که دچار علائم آنافیلاکسی گردد باید به اورژانس مراجعه کند.

تشخیص

برخی افراد می دانند که بادمجان غذایی ست که موجب علائم آلرژیشان می گردد. آن ها یک بادمجان می خورند و فورا دچار علائم می شوند. افراد دیگر ممکن است علائمشان دیرتر ظاهر گردد و لازم باشد که یک دکتر دلیل واکنش آلرژیک آن ها را تشخیص دهد. اگر دلیل واکنش معین نباشد، پزشک عمومی بیمار را به متخصص آلرژی ارجاع می دهد. متخصص آلرژی یاری می نماید که بیمار غذا های دیگر را هم که موجب آلرژی در وی می شوند، معین کند.

به هنگام مراجعه به متخصص آلرژی، بیمار باید یک توضیح کامل از جمله هر نوع حساسیت دیگری که دارد، به پزشک بدهد. متخصص آلرژی چندین پرسش در خصوص اینکه چه موقع علائم آغاز می گردد و چه موقع شدید هستند، می دهد. در حالی که سطح آنتی بادی ایمونوگلوبولین و تست های خارش پوست برای یاری به تشخیص انجام گردد، متخصص آلرژی احتمالا توصیه می نماید که فرد با این علائم یک رژیم غذایی خاص را دنبال کند. بعلاوه ممکن است پیشنهاد کند بیمار یک دفتر ثبت غذایی داشته باشد تا زمانی که منبع آلرژی معین گردد.

غذا هایی که باید اجتناب کرد

افراد مبتلا به آلرژی به بادمجان باید در خصوص غذا هایی که می خورند، احتیاط نمایند. علاوه بر غذا های خاص بادمجانی مثل کشک بادمجان باید در خصوص دستورالعمل هایی که بادمجان کمتر در آن ها وجود دارد همچون موساکا یا سوفله بادمجان، این ممنوعیت را اعمال نمایند.

بادمجان یک جایگزین محبوب گوشت در بسیاری از غذا های گیاهی است بنابراین بهتر است همیشه برچسب های غذایی برای محصولات گیاهی از جمله برگر های گیاهی (بادمجان حلقه ای سرخ شده) در رستوران ها و فروشگاه های مواد غذایی، آنالیز کنید.

افراد مبتلا به آلرژی به بادمجان ممکن است به سایر اعضای خانواده تاجریزی حساسیت داشته باشند، از جمله:

  • گوجه
  • فلفل
  • سیب زمینی سفید
  • گوجی بری
  • فلفل

سالسیلات موجود در بادمجان عامل علائم آلرژی یا عدم تحمل در برخی افراد است. این افراد باید از غذا های دیگری که بطور طبیعی حاوی این ماده شیمیایی هستند، خودداری نمایند. افراد با آنتی بادی IgE طبیعی، اما با حساسیت به بادمجان ممکن است قادر به تحمل اندازه کمی از سالیسیلات قبل از بروز علائم باشند. غذا های دیگر حای سالیسیلات عبارتند از:

  • بلوبری
  • آووکادو
  • کدو سبز
  • بروکلی
  • تمشک
  • قارچ
  • اسفناج
  • انگور
  • گل کلم
  • خیار

بهتر است که یک برنامه ریزی غذایی را ایجاد کنید. پزشک یا متخصص تغذیه می تواند برنامه ای ایجاد کند که به شخص یاری می نماید تا از غذا هایی که بالقوه موجب ایجاد علائم می شوند، اجتناب کند و با وجود این بتواند مواد مغذی ضروری کل روز را تامین کند. داشتن یک دفترچه ثبت غذایی می تواند به ثبت غذا هایی که موجب تحریک یک واکنش آلرژیک می گردد، یاری می نماید.

درمان واکنش آلرژیک

برای واکنش های حداقلی، می توان از دارو های بدون نسخه همچون بنادریل (دیفن هیدرامین) استفاده کرد. برای بروز واکنش ها برای اولین بار باید حتی الامکان به پزشک مراجعه کرد. پزشک می تواند معین کند که آیا شخص حساسیت به بادمجان دارد یا آیا حساسیت از منبع دیگری ایجاد شده یا خیر. این می تواند به مشخص یک برنامه درمانی یاری کند. در صورت وقوع شوک آنافیلاکسی باید به اورژانس مراجعه کرد. شوک آنافیلاکسی در عرض چند دقیقه پس از قرار گرفتن در معرض ماده آلرژن بوجود می آید و می تواند کشنده باشد.

اگر کسی دچار شوک گردد، همراه وی باید این کار ها را انجام دهد:

  • تماس با 115
  • در صورت در دسترس بودن، استفاده از اپی نفرین
  • دراوردن لباس های مزاحم
  • دراز کردن شخص با پا هایی که کمی بالاتر قرار گرفته اند
  • در صورت بروز استفراغ سر بیمار را به یک سمت کج کند
  • اجتناب از دادن هر نوع داروی دیگری به غیر از اپی نفرین خود تزریق، چون ممکن است شخص به آن حساسیت داشته باشد

منظره

افراد مبتلا به آلرژی به بادمجان می توانند آلرژی خود را بوسیله اجتناب از بادمجان و غذا های تحریک نماینده، کنترل نمایند. اگر تصادفا خورده گردد باید سعی کرد که علائم آلرژی را با آنتی هیستامین های بدون نسخه کاهش داد. شخص مبتلا به آلرژی به بادمجان ممکن است به سایر اعضای خانواده تاجریزی حساسیت داشته باشد و در صورتی که آلرژی وی شدید باشد یا آنتی بادی IgE را به طور طبیعی به اندازه بالایی دارد شاید لازم باشد از خوردن سایر اعضای خانواده تاجریزی اجتناب کند.

در مواردی که کسی آلرژی شدید به بادمجان دارد، پزشک احتمالا یک اپی نفرین خود تزریق برای موارد اورژانسی تجویز می نماید. در مواردی که شخص مبتلا به آلرژی بادمجان دچار شوک آنافیلاکسی می گردد، اورژانس باید مداخله کند.

اگر شماهم تجربه آلرژی به بادمجان وراه های مقابله با آن را دارید با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 12 مهر 1403 بروزرسانی: 12 مهر 1403 گردآورنده: taverna.ir شناسه مطلب: 2324

به "چرا بعضی افراد به بادمجان آلرژی دارند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا بعضی افراد به بادمجان آلرژی دارند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید