افشاگری وال استریت ژورنال از پشت پرده دستگیری شاهزادگان سعودی و جنگ بر سر بهای نفت با روسیه
به گزارش تاورنا، روزنامه وال استریت ژورنال درباره بازداشت های اخیر ولیعهد سعودی و تصمیم وی به شروع جنگ بر سر بهای نفت با روسیه، جزئیات جدیدی را فاش کرد.
همراه دور زمین باشید و با تور ارزان روسیه از کاخ کرملین دیدن کنید و در شهرهای زیبای مسکو و سوچی گشتی بزنید و خاطرات زیبایی برای خود رقم بزنید.
به گزارش ایسنا، این روزنامه نوشت، محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی از سرگرم شدن دنیا به ویروس کرونا سوء استفاده نموده تا کمپین بازداشت ها را راه اندازی و از نفوذ خود در بازار نفت استفاده نماید.
وال استریت ژورنال در گزارش خود آورده است که دو تصمیم بن سلمان درباره جنگ افروزی علیه روسیه درباره قیمت نفت و طرد رقیبان خود در داخل کشور که اتفاقی غیر منتظره در سطح دنیا بود چندین ماه قبل اتخاذ شد. امر مسلم این است که ولیعهد از مشغول شدن دنیا به ویروس کرونا سوء استفاده کرد تا با هدف تحکیم پایه های قدرتش این دو تصمیم را اجرایی کند و نشان دهد که می تواند از نفوذ عربستان در بازار نفت برای تحقق اهداف سیاسی اش استفاده کند.
این روزنامه درباره کمپین بازداشت ها، اقدامات و محدودیت های پیشین را مورد آنالیز قرار داد؛ به ویژه آنهایی که گریبان محمد بن نایف، ولیعهد پیشین را گرفت. وال استریت ژورنال به نقل از بعضی افراد نزدیک به محمد بن نایف نوشت، بن سلمان پسر عمویش را در حصر خانگی نگه داشت و در ماه نوامبر به او اجازه داد که در منازل خود در ریاض و منطقه صحرا در رفت و آمد باشد و در مناسبت های خانوادگی حضور یابد. اما حساب های بانکی وی خالی شده بود و شاهزاده ای که از نفوذ گسترده ای برخوردار بود بسیار گله مند شد.
به گفته نزدیکان بن نایف، افراد بن سلمان با ولیعهد سابق ارتباط نزدیکی برقرار کردند و سخنان وی را به بن سلمان منتقل می کردند. در ماه نوامبر، بن نایف عمویش شاهزاده احمد بن عبد العزیز را دیدار کرد و از اینکه همسرش و دخترانش از زمان کاهش حقوق پادشاهی و دارایی های اقتصادی از گرسنگی به خود می پیچند به او شکایت کرد. بن سلمان دارایی های پسر عمویش را مصادره نموده و سفر خانواده اش را محدود نموده است.
محمد بن نایف در ماه نوامبر تماسی از سوی دیوان سلطنتی دریافت کرد. مسئولی که با او تماس گرفته بود گفت، باید به گارد ملی برود در غیر اینصورت با تبعات آن روبرو خواهد شد. اما بن نایف این پیغام را نادیده گرفت و بعد از گذشت چند روز از این حادثه گارد دیوان سلطنتی به کاخ او در ریاض یورش بردند و گروهی از نزدیک ترین کارکنانش از جمله دبیر، کارکنان حوزه فناوری اطلاعات و دیگر محافظان نزدیک به وی را بردند و دستگاه های الکترونیکی را مصادره و همه کارکنان آن اعم از غیر سعودی ها را به زندان افکندند.
این روزنامه به نقل از بعضی منابع آگاه می نویسد، آنها چه بسا حصاری را در اطراف باند هلیکوپتر ایجاد کردند تا مانع گریختن وی شوند. همچنین از کارکنان بازداشتی پیش از آزادی آنها درباره اینکه آیا بن نایف قصد فرار یا کودتا داشته بازپرسی به عمل آمد.
در ادامه این گزارش، درباره تصمیم راه اندازی جنگ قیمت علیه روسیه در بازار نفت آمده است که ولیعهد عربستان نظر برادرش به عنوان وزیر انرژی سعودی که تا روز پنجشنبه گذشته برای کاهش فراوری نفت تا سه ماه دیگر به او فشار وارد می کرد را نیز پشت گوش نهاد. بن سلمان پافشاری کرد که این امر تا انتها سال میلادی ادامه خواهد داشت. پیش از مذاکرات عربستان و روسیه در فوریه گذشته، ولیعهد از پدرش ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان خواست تا با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تماس برقرار کند و از وی بخواهد تا برای کاهش بیشتر فراوری نفت همکاری کند. اما پوتین به دلیل مشغله بسیار به تماس وی پاسخ نداد و این امر پادشاه را آشفته کرد. پوتین در تماس بعدی که در سوم فوریه انجام شد، نیز پایبندی به هرگونه توافقی را رد کرد.
در حالی که روس ها تحت فشار عربستان از مواضع خود تکان نخورده اند، این روزنامه به نقل از یکی از نمایندگان آگاه اوپک گفت: من هیچ ایده ای درباره اینکه چگونه سعودی ها گمان می نمایند چنین فشارهایی علیه پوتین کارساز خواهد بود، ندارم . این یک تصمیم کاملا انتحاری است و همه ما می دانیم که نتیجه فاجعه بار خواهد بود.
منبع: عصر ایران